Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor îşi ia angajamente în faţa FNI Portul Constanţa şi ACN-ul ar putea avea manageri privaţi

ro

22 Jan, 2013 22:36 2438 Marime text
manageri_privati_Portul_Constanta.jpgMinistrul Relu Fenechiu a anunţat ieri că şi-ar fi asumat, în faţa Fondului Monetar Internaţional, un termen de 90 de zile pentru numirea de manageri privaţi la conducerea companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

„Fără să îmi ceară nimeni am propus un termen de 90 de zile pentru numirea de manageri privaţi la toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor. Am făcut o greşeală şi îmi cer scuze, le-am spus şi dumnealor acest lucru, am sperat să putem numi la CFR Marfă în două săptămâni, procedura ne obligă să stea propunerilor 30 de zile pe site, aşa încât va trebui declarat puţin", a declarat Relu Fenechiu, citat de Hotnews.ro.

manageri_privati_ACN_.jpgPrintre instituţiile din subordinea Ministerului Transporturilor care au sediul în judeţul Constanţa se numără Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) şi Administraţia Canalelor Navigabile (ACN). Potrivit unor surse, doar la conducerea acestor două instituţii ar urma să fie numiţi manageri privaţi. Portul Constanţa este condus, în prezent, de Decebal Şerban. Însă procedura de numire a unui manager privat a început în urmă cu câteva luni, după ce Pricewaterhouse Coopers l-a selectat, pentru acest post, pe Lucian Băluţ. Chiar dacă de la şedinţa Consiliului de Administraţie al CNAPMC din decembrie nu s-a mai auzit nimic, se pare că procesul nu ar fi, în principiu, blocat, iar Băluţ ar avea speranţe ca pe 13 februarie, data negocierii CA-ului cu Adunarea Generală a Acţionarilor CNAMPC, să se negocieze şi mandatul său. Teoretic, în contextul aceleiaşi şedinţe ar trebui să fie negociat şi mandatul directorului general adjunct al Portului Constanţa, în persoana lui Valeriu Nistor, selectat tot de Pricewaterhouse Coopers.

În ceea ce priveşte ACN-ul, potrivit unor surse, cel mai probabil tot Pricewaterhouse-ul se va ocupa de numirea unui manager privat. În prezent, instituţia este condusă de fostul consilier local PSD Daniel Georgescu. Potrivit surselor citate, managerul privat va fi tot un social democrat sau un apropiat al PSD.

Negocierea postului de manager privat este, în primul rând, una politică, purtată între partidele aflate la guvernare, şi apoi una comercială, între minister şi consultanţii de la firma câştigătoare a contractului pentru recrutarea managerilor privaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii