Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:20 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mincă a predat ştampilele, Vişa nu vrea cu orice preţ La Mangalia, funcţia de viceprimar n-are căutare

ro

27 Feb, 2012 00:00 1406 Marime text
mangalia_viceprimari_-_Ion_Minca_12.jpgIon Mincă a predat ştampilele la Primărie, convins de faptul că nu va putea colabora cu primarul Tusac. Colegul său liberal, Lucian Vişa, ales viceprimar într-o şedinţă de îndată, susţine că nu se agaţă de funcţie.

Ar fi fost probabil firesc şi de bun simţ ca măcar pe ultima sută de metri din actualul mandat administraţia publică locală din Mangalia să-şi găsească liniştea. Să pună punct nenumăratelor divergenţe de opinii şi scandaluri de pe urma cărora au avut de suferit doar cetăţenii. În această ordine de idei, revenirea lui Claudiu Tusac pe funcţia de primar al municipiului Mangalia ar fi trebuit, cel puţin teoretic, să liniştească apele. Asta însă doar în contextul în care între edilul-şef şi consilierii locali ar fi existat o relaţie de comunicare civilizată.

„Nu mă aşteptam să fiu viceprimar mai mult de două, trei zile"

Problemele nu se termină odată cu revenirea lui Tusac în Primărie, fiindcă niciunul dintre cei doi viceprimari luaţi în calcul nu se declară încântat de colaborarea cu primarul. Mai exact, Ion Mincă, prezentat de prefectul Claudiu Palaz drept viceprimar după demisia lui Constantin Filimon, a mărturisit că imediat după revenirea lui Tusac în Primărie el a predat ştampilele. „Le-am predat încă de a doua zi (n.r. joi, 23 februarie), cu proces verbal. Poate să-şi asume cineva funcţia de viceprimar atunci când trebuie să lucreze cu Tusac?!?", a întrebat retoric Mincă.

De altfel, vicepreşedintele UNPR Constanţa a recunoscut că nici nu se aştepta să fie viceprimar mai mult de „două, trei zile". Din punctul său de vedere, el este cel care a reuşit să deblocheze problema agentului termic în Mangalia, şi asta dat fiind faptul că a semnat ordinele de plată pentru ca banii alocaţi de Guvern să fie folosiţi pentru achiziţionarea de combustibil, astfel încât oamenii să aibă din nou căldură.

Chiar dacă a renunţat la funcţia de viceprimar, Mincă ia în calcul o eventuală candidatură la mandatul de primar al Mangaliei. Conform propriilor declaraţii, conducerea UNPR, mai exact Gabriel Oprea, ar fi declarat că Mincă trebuie să fie aspirantul UNPR la Primăria Mangalia. „Vreau să candidez, dar subliniez faptul că dacă va exista cineva mai bine plasat în sondaje, cu şanse reale de câştig, voi susţine acea persoană", a declarat Ion Mincă.

„Dacă se poate, cu plăcere, dacă nu, la revedere!"

mangalia.jpg

În condiţiile în care Mincă a predat ştampilele, viceprimar este, în acest moment, liberalul Lucian Vişa. De altfel, el a fost ales în această funcţie de colegii săi din Consiliul Local într-o şedinţă de îndată, care a avut loc pe 21 februarie, la doar câteva ore după demisia lui Filimon.

Întrebat cum anume crede că va evolua colaborarea sa cu primarul Claudiu Tusac, Vişa a declarat: „Deocamdată, habar n-am. O să văd". Liberalul a afirmat, de asemenea, că nu ţine cu orice preţ la această funcţie. „Dacă o să colaborez bine cu primarul Tusac, cu plăcere, dacă nu se poate, la revedere!", a precizat Vişa.

La fel ca şi Mincă şi Filimon, Lucian Vişa se consideră responsabil de rezolvarea problemei căldurii în municipiul Mangalia: „Am aprobat, alături de nouă dintre colegii mei din Consiliul Local, proiectul privind majorarea preţului de producţie a gigacaloriei, conform hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile care dădea câştig de cauză societăţii Callatis Therm şi am deblocat, astfel, problema agentului termic", a explicat Vişa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un localnic 27 Feb, 2012 17:19 ...ati rezolvat problema caldurii cand nu mai este cazul, este cald afara, atunci cand erau temperaturi foarte scazute afara voi va certati. Sper ca nu veti avea tupeul sa mai candidati la viitoarele alegeri.
  • fara nume 27 Feb, 2012 10:14 ce mai cauta Minca in consiliu local daca a fost exclus din PC. Pierederea calitatii de membru al partidului poliitic duce si la pierderera calitatii de consilier local,conform Legii 393/2004 - Art. 9. - (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri: a) demisie; b) incompatibilitate; c) schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizarii acesteia; d) lipsa nemotivata de la mai mult de 3 sedinte ordinare consecutive ale consiliului; e) imposibilitatea exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu exceptia cazurilor prevazute de lege; f) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate; g) punerea sub interdictie judecatoreasca; h) pierderea drepturilor electorale; h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales; i) deces. (21) Cazul prevazut la alin. (2) lit. h1) se aplica si viceprimarului. Prin urmare sunt foarte multe aspecte care trebuie luate in discutie si mai ales legaliatea multor acte adoptate de oameni care nu mai aveau calitatea de a o face.