Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:34 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memiş Baiazid îşi prezintă activitatea Participările la Sărbătoarea Recoltei, laitmotiv în rândul consilierilor judeţeni (document)

ro

10 Nov, 2015 00:00 1773 Marime text


Înăuntrul conştiinţei consilierilor judeţeni pare că s-a trezit, deodată, simţul de răspundere. Aleşii judeţeni s-au gândit să spună ce au făcut pentru electorat în anul 2014 şi să prezinte în detaliu activităţile lor din anul precedent. Deşi este o premieră pentru consilierii judeţeni depunerea acestui raport de activitate, potrivit Legii Administraţiei Publice Locale, art. 51, alin. 4, „fiecare consilier local, precum şi viceprimarul sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului“. Interesant este că abia anul acesta şi-au amintit de această obligaţie. Să fie conştiinţa „de vină“ sau doar apropierea vertiginoasă a scrutinului electoral local de anul viitor?

Până una-alta, nouă consilieri judeţeni au depus un astfel de raport de activitate aferent anului 2014, adică anul în care şi-au desfăşurat activitatea mai mult în absenţa lui Nicuşor Constantinescu. Până ieri, cei nouă curajoşi erau: Mihaela Andrei, Doina Eufrosina Carp, Florian Constantin, Marian Cruşoveanu, Gheorghe Măndilă, Baiazid Memiş, Cornel Panait, Ecaterina Prodan şi Atanasie Teodorescu. 

În ediţia de astăzi, vă prezentăm raportul de activitate pe anul 2014 al lui Memiş Baiazid. Acesta menţionează în raportul său de mandat pe anul 2014 că a participat la 12 şedinţe de Consiliu Judeţean, cuantificând şi 302 proiecte de hotărâre dezbătute şi aprobate, inclusiv de specialitate, pentru turism, agroturism, comerţ şi servicii publice din care face parte.
 
În calitate de consilier judeţean, Memiş Baiazid menţionează că a avut contacte cu autorităţi publice locale, menţinând legătura cu primarii din judeţ în vederea soluţionării problemelor Iocale. De asemenea, el arată că a fost iniţiatorul a două proiecte de hotărâre. „În acest sens, elementele definitorii ale deciziilor promovate în calitate de consilier judeţean au oglindit responsabilitate, răspundere asumată, disponibilitate în rezolvarea problemelor, transparenţă decizională, deschidere către cetăţean, promovarea doleanţelor acestuia şi susţinerea cetăţeanului, pentru a servi prompt şi competent comunitatea locală“, explică acesta în raportul depus luna trecută.
 
Interesant este că şi alţi colegi consilieri de-ai săi spun că au făcut exact acelaşi lucru. Cu exact aceleaşi cuvinte.

Citeşte şi

Consilierii judeţeni, la raport: Atanasie Teodorescu a trecut în capitolul „realizări“ participarea la Ziua Recoltei

Printre activităţile la care a participat în calitate de consilier judeţean se numără Programul de susţinere a Învâţământului preşcolar, clasele 0-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, în mai multe comune din judeţul Constanţa. Nu mai puţin interesant, precum colegii săi, şi Memiş Baiazid trece în portofoliul activităţilor sale participarea la manifestările legate de Ziua Recoltei, precum şi la „inaugurarea lăcaşelor de cult, sărbătoarea zilelor comunelor, depunere de coroane în memoria eroilor neamului“.

Citeşte şi

Două terenuri intravilane şi două extravilane, scoase la mezat: Una dintre afacerile consilierului judeţean Baiazid Memiş, în faliment

Ti-a placut articolul?

Comentarii