Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia are, de vineri, o „Constituţie“ proprie Făgădău, despre soarta Cazinoului - „Sper să nu ne prindă toamna cu el fără schele“

ro

23 Apr, 2016 00:00 2319 Marime text
Aleşii locali s-au reunit, ieri, în şedinţă extraordinară. Doar că locul de întâlnire a fost altul decât Sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanţa. Mai exact, la parcarea supraetajată din staţiunea Mamaia. „Am ales acest loc pentru că două proiecte vizează staţiunea. Regulamentul de autorizare a teraselor din vecinătatea spaţiilor de alimentaţie publică și regulamentul de funcţionare a staţiunii Mamaia. Am făcut un regulament care pune în echilibru activitatea din staţiune“, şi-a motivat Făgădău alegerea inedită a locului.
 
Dintre cele patru proiecte aflate pe ordinea de zi, unul a fost retras, şi anume cel privind rectificarea bugetară. Făgădău a explicat că a primit în ultimul moment mai multe solicitări pentru a aloca fonduri în vederea reabilitării unor instituţii de învăţământ, astfel că acest proiect de hotărâre se va regăsi pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe, din data de 27 aprilie.
 
În urma votului celor 15 aleşi locali prezenţi, Constanţa are noi reguli de organizare şi funcţionare. În Staţiunea Mamaia, muzica va putea fi ascultată toată noaptea, atâta timp cât nu va depăşi nivelul de 75 de decibeli. Pentru acest lucru, Poliţia Locala a fost dotată cu un sonomentru clasa A de ultimă generaţie.
 
De asemenea, terasele nu vor mai putea subînchiria spaţii pentru comercializarea altor acte de comerţ decât cele pentru care au codul Caen aprobat. Cu alte cuvinte, ar trebui să nu mai găsim standuri specializate în comercializarea porumbului fiert, a ochelarilor de soare, a suvenirurilor la limita teraselor.
 
Şi Satul de Vacanţă va trece printr-o serie de modificări, iar punctele de comercializare a fructelor şi legumelor vor fi reglementate la cel mult trei. La fel şi terasele din Constanţa, zona peninsulară şi Portul turistic Tomis, care vor funcţiona după un orar prestabilit şi vor fi obligate să renunţe la mobilierul inscripţionat cu însemnele unor mărci. Mobilierul utilizat va trebui să respecte paleta de culori aprobată. „Sunt mulţumit de cum arată Mamaia. E pregătită să primească turiștii. În weekend, voi vizita staţiunea“, a mai spus Făgădău.

Bye-bye, Sala Polivalentă?!

Tot ieri, în cadrul conferinţei de presă susţinute de viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, acesta a făcut unele precizări privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa şi construirea Sălii Polivalente. Acesta a declarat că joi, la şedinţa Consiliului tehnico-economic de la nivel interministerial, proiectul Sălii Polivalente tomitane a fost amânat. Cel care vizează Cazinoul din Constanţa a rămas însă în picioare.
 
Astfel că, după ce instanţa a respins definitiv contestaţia la licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului, procedura licitaţiei va fi reluată săptămâna viitoare, de către Compania Naţională de Investiţii. „Săptămâna viitoare, se reia procedura de licitaţie de către CNI. Anul acesta, începem restaurarea Cazinoului. Sper să nu ne prindă toamna cu el fără schele“, a declarat, ieri, Făgădău.
 
După ce firma Euromateria SRL a depus mai multe contestaţii, nemulţumită fiind că oferta i-a fost respinsă în cadrul licitaţiei, săptămâna aceasta, Curtea de Apel București a dat soluţia definitivă, respingând plângerea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii