Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu au fost remediate pe banii constructorului

ro

11 Oct, 2022 13:47 3668 Marime text
Lucrările pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu au fost remediate pe banii contructorului, potrivit informațiilor oferite de Biroul de presă al Primăriei Constanța la solicitarea ZIUA de Constanța.

Astfel au fost eliminate deficiențele în urma lucrărilor de asfaltare pe porțiunea cuprinsă între intersecția Bulevardul Aurel Vlaicu și Strada Heracleea.
 
Costul de remediere a fost suportat de antreprenorul desemnat să realizeze contractul, fără a emite nicio pretenție pentru recuperarea acestor cheltuieli de la municipalitate.
 
Potrivit municipalității, termenul pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a tramei stradale desfășurate în cadrul proiectulului “Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța. este 30 aprilie 2023.

Proiectul vizează creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.
 
Mai exact, vorbim despre 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.
 
Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Firma care se va ocupa de supervizarea lucrărilor este SC Thallassa Cons SRL din Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii