Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:55 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, în pericol?! Există posibilitatea de reziliere, dar riscul este să se piardă finanțarea europeană

ro

25 Nov, 2022 00:00 4329 Marime text
  • Felicia Ovanesian s-a declarat nemulțumită de ritmul în care se desfășoară lucrările din zona centrală a municipiului Constanța, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile
  • Posibilitatea de reziliere există, dar există riscul să se piardă finanțarea europeană, pentru ca o nouă licitație pentru lucrări poate dura și mai mult un an
  • Lucrările sunt realizate de Meva Concept SRL
  • Pe șantier nu se mai lucrează de săptămâni bune, cu toate că antreprenorul dă asigurări săptămânal că municitorii vor reveni în teren


Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța a precizat că proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare este în pericol.

„Există un risc major de reziliere cu antreprenorul care execută lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare. Însă, o dată cu rezilierea, Primăria Constanța pierde și  finanţarea europeană”, susține Ovanesian.

Aceasta s-a declarat nemulțumită de ritmul în care se desfășoară lucrările din zona centrală a municipiului Constanța, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile.

„Termenul de finalizare pe Ștefan cel Mare este iunie 2023, nu poate fi în 2025. Acel panou este greșit, nu știm cum a apărut. De la ultima actualizare a graficului de execuție, nu mai există nicio altă cerere de actualizare. Dar este adevărat, nu se lucrează pe Ștefan cel Mare. Nu știm de ce. La toată întâlnirile cu antreprenorul, acesta promite că va relua lucrările. Ne întâlnim în fiecare joi și ne spune mereu aceleași lucruri. Posibilitatea de reziliere există, dar există riscul să pierdem finanțarea europeană, pentru ca o nouă licitație pentru lucrări poate dura și mai mult un an”, a declarat city managerul Constanței.

Lucrările sunt realizate de Meva Concept SRL.
 
Meva Concept SRL are sediul în București și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

În anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 54.297.799 de lei, profit net de 1.077.967 de lei și 16 angajați. La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța aveau raportați doar 9 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 6%.

Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv.

Deoarece nu are suficienți angajați, în acest proiect, bucureștenii lucrează cu trei subcontractanți: Hiwaters Solutions din Râmnicu Vâlcea, Mooz Services din Constanța și Fraicom SRL tot din Capitală.
 
Felicia Ovanesian a mai spus că de altfel toți antreprenorii care execută lucrări în municipiului Constanța se plâng de lipsa resurselor financiare și de lipsa forței de muncă.

La rândul său, edilul Vergil Chițac a anunțat că singurul sprijin pe care poate să-l acorda Primăria este ajustate prețurilor proiectelor de pe marile bulevarde cu 15%.

Chițac a mai spus că este conștient că disconfortul produs cetățenilor este mare, dar preferă să fie „înjurat pentru ce face și nu pentru ceea ce face”.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Comunicare zero din partea autorităților. Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prelungit până în 2025?!

LIVE Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, despre proiectele la care lucrează Primăria Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii