Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locatari abuzivi într-o clădire administrată de DGASPC Constanţa Un imobil proprietate a CJC va fi demolat (galerie foto+document)

ro

22 Oct, 2016 00:00 2235 Marime text
La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, aleşii vor delega dreptul de reprezentare în justiţie a CJC către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Constanţa pentru a face demersurile necesare privind evacuarea unui imobil din strada Ion Lavohari nr. 76. Imobilul este proprietate a CJC, iar DGASPC Constanţa îl are în administrare şi va trebui să facă toate demersurile necesare, inclusiv să apeleze la instanţă, astfel încât persoanele care l-au ocupat abuziv să fie evacuate.
 
Într-o adresă transmisă pe 17 octombrie de către DGASPC Constanţa se menţionează că se impune luarea acestei măsuri cât mai repede cu putinţă deoarece „clădirea se află în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru ocupanţii şi locatarii imobilelor învecinate, necesitând demolarea sa în întregime“.
 
Imobilul a fost expertizat tehnic, iar în raportul întocmit ulterior se menţionează, printre altele: „Clădirea în cauză prezintă o serie de degradări destul de severe ale structurii de rezistenţă, fisuri la 45 grade în zidăria de cărămidă portantă, rotiri sau deplasări ale elementelor din lemn ale planşeului de reazeme, tencuieli desprinse (…)“.
 
În baza acestui document, reprezentanţii DGASPC Constanţa au obţinut autorizaţia de desfiinţare nr. 95/30.09.2016 emisă de Primăria Constanţa. Între timp, cei de la DSP Constanţa au constatat la faţa locului că în clădire se adăpostesc persoane de etnie romă, iar imobilul „este invadat de şobolani, dejecţii şi deşeuri menajere“.
 
Însă locatarii nu vor să elibereze casa, ceea ce impune din partea DGASPC Constanţa să treacă la demersuri legale pentru evacuarea persoanelor care ocupă abuziv imobilul din strada Ion Lahovari nr. 76.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii