Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La noi, ca la nimeni CJC, invadat de gunoaie. Primăria Constanța somează administrația județului să urgenteze rezolvarea acestei situații

ro

29 Jun, 2018 00:00 2163 Marime text
Astăzi este ultima zi până la care Consiliul Județean Constanța trebuie să rezolve problema deșeurilor din apropierea sediilor proprii. Cea mai vizibilă problemă este cea de la sediul principal, din Palatul Administrativ, însă nici la Pavilionul Expozițional situația nu este mai roz.
 
Primarul Decebal Făgădău a precizat ieri că a notificat prin intermediul Poliției Locale atât administrația județeană, cât și firma de salubritate Polaris M Holding, care are un contract cu persoana juridică Consiliul Județean Constanța să rezolve această problemă.
 
Notificarea a plecat spre cele două persoane juridice la începutul săptămânii, iar astăzi este ultima zi pentru strângerea deșeurilor, în caz contrar, Direcția Poliției Locale va împărți sancțiuni.
 
Pentru a evita pe viitor astfel de situații, primarul Decebal Făgădău a precizat ca i-a propus președintelui Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, ca zona verde din jurul Palatului Administrativ aflată în administrarea Consiliului județean să intre sub tutela Primăriei Constanța.

Președintele CJC, cel care legal trebuie să găsească o rezolvare a acestei probleme, nu a putut fi contactat, în schimb, am discutat cu vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz. Acesta a precizat că firma de salubritate a majorat contractul de 12 euro la 30 de euro pe tonă, acesta fiind motivul pentru care CJC a refuzat să mai plătească facturile în ultimele trei luni. Astfel, s-a ajuns ca de aproape o lună firma de salubritate să nu mai ridice deșeurile de la cele două sedii ale Consiliului Județean.
 
„Nu avem nicio garanție că prețul nu se va mai majora, iar noi în buget avem prevăzută o sumă pentru acest contract. Nu putem plăti mai mult decât avem alocat. Am căutat și alte soluții, să ducem direct deșeurile la groapa de gunoi, dar nu ni se permite, iar alte firme de salubrizare ne-au transmis că nu pot lucra cu noi“, a spus Claudiu Palaz.
 
Vicepreședintele CJ a recunoscut că s-a primit acea notificare de la Poliția Locală, însă nu vede cum s-ar putea trece la sancțiuni, deoarece în clădirea Consiliului Județean mai funcționează alte patru-cinci instituții, care nu au contract cu firma de salubrizare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii