Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mangalia a fost inaugurată prima clinică privată de tratare a bolilor interne (galerie foto)

ro

12 Jun, 2014 00:00 3126 Marime text
Ieri, la Mangalia, a fost inaugurat primul centru medical privat, cu regim de spitalizare de o zi, care îşi va deschide porţile atât pentru locuitorii Mangaliei, cât şi pentru turişti, începând cu data de 1 iulie. Noua unitate sanitară este situată în incinta policlinicii din oraş şi oferă gratuit spitalizare de o zi pentru toţi pacienţii, asiguraţi şi neasiguraţi, care necesită investigaţii amănunţite. Clinica este dotată cu cinci paturi, aparatură performantă, iar în cadrul unităţii medicale îşi desfăşoară activitatea trei medici şi patru asistente.
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a arătat încântat de noua clinică, susţinând că îşi doreşte să continue investiţiile pentru această unitate. „Sunt bucuros că astfel de lucruri se întâmplă şi în Mangalia. Avem medici foarte buni şi sunt convins că serviciile medicale oferite în acest centru se ridică la cel mai înalt nivel, asemenea celor din Europa. Îmi doresc să reabilităm Policlinica Mangalia, iar ulterior să putem vinde spaţiile medicilor care activează în unitatea medicală. În luna septembrie, sperăm să achiziţionăm şi un computer-tomograf pentru diagnosticarea diferitelor afecţiuni“ a declarat edilul-;ef.
Susţinătorul acestei iniţiative, doctorul Ion Niculescu, a vorbit despre avantajele oferite pacienţilor de acest nou centru medical: „Clinica va funcţiona în regim de spital, pacientul putând apela la serviciile noastre pentru diagnosticarea unor afecţiuni precum infecţii intestinale, diabet zaharat, hipertensiune arterială, infecţii acute ale căilor respiratorii, afecţiuni digestive etc. Aceste servicii asigură pacienţilor posibilitatea de a efectua într-o singură zi toate investigaţiile necesare, asistenţa medicală fiind gratuită“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii