Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:16 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM începe controalele tematice pe litoral, atât pe timp de zi, cât şi noaptea

ro

23 Jun, 2017 00:00 2580 Marime text
Colegiul Prefectural s-a întrunit în şedinţă, conform Ordinului Prefectului nr. 269/16.06.2017. În cadrul şedinţei, au fost detaliate acţiunile întreprinse pentru respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă cu privire la identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi respectarea regimului de muncă al minorilor.
 
Inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, Eugen Bola, a prezentat activitatea în domeniul relaţiilor de muncă în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2017, care s-a desfăşurat în conformitate cu obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii. În perioada mai sus menţionată, pe baza acţiunilor prevăzute în programul-cadru pentru anul 2017, s-au derulat campania naţională stabilită de Inspecţia Muncii şi campanii la nivel local stabilite de ITM în colaborare cu alte instituţii. Cei 25 de inspectori care au participat la acţiunile de control au controlat 1.489 de agenţi economici cu un număr de 44.417 salariaţi. Au fost aplicate 273 de sancţiuni în valoare totală de 2.250.000 de lei, iar 90 de angajatori au fost depistaţi că foloseau munca fără forme legale la un număr de 356 de lucrători.
 
Campaniile privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi respectarea regimului de muncă al minorilor se vor desfăşura pe tot parcursul anului. În perioada 1.07.2017 - 1.09.2017 se va desfăşura campania naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarate şi verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţi care desfăşoară activităţi pe litoralul Mării Negre.
 
Pe de altă parte, inspectorul-şef al ITM Constanţa, Eugen Bola, a afirmat, în conferinţa de presă care a precedat Colegiul Prefectural, că de săptămâna viitoare vor începe controalele tematice pe litoral, atât pe timp de zi, cât şi noaptea. Nu vor fi ocolite cluburile de noapte şi societăţile care angajează minori în perioada sezonului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii