Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitaţi unul şi unul - Voltaj, Iris, Zdob şi Zdub, Delia, Alex Velea Mariana Mircea cheltuieşte miliarde pentru zilele oraşului

ro

11 Aug, 2011 02:50 1357 Marime text

Începând de mâine până luni, Cernavodă va fi în sărbătoare. Administraţia locală condusă de primăriţa Mariana Mircea organizează patru zile de sărbătoare, pe stadionul din localitate, chiar dacă până acum, nici la ultima şedinţă de Consiliu Local, nu a fost aprobat vreun proiect de hotărâre prin care să se aprobe vreun ban cu destinaţie specială pentru acest eveniment.

Cu atât mai mult cu cât locuitorii oraşului nu au avut mai bine de o lună apă caldă, agentul termic fiind întrerupt la începutul lunii iunie din cauza datoriilor pe care administraţia locală le are către CNE. În aceste condiţii şi mai ales că bugetul municipalităţii nu este unul atât de mare şi din care se poate înfrupta oricine, primarul Mariana Mircea a găsit o soluţie pentru a putea organiza, cu un foarte mare fast, Zilele Oraşului, care vor ţine, nici mai mult, nici mai puţin decât patru zile, de mâine până luni, de Sfânta Maria, inclusiv: va cheltui mai bine de jumătate din bugetul Casei de Cultură, ceea ce înseamnă în jur de cinci miliarde de lei vechi pentru spectacole susţinute de nume arhicunoscute ale muzicii uşoare autohtone, plus un foc de artificii spectaculos în ziua de sâmbătă.

Chiar dacă banii pentru spectacol ar fi trebuit aprobaţi mai înainte de organizarea unor astfel de zile, primarul a ignorat acest aspect şi nici măcar nu a adus aminte de acest eveniment în cadrul şedinţei de Consiliu Local de la începutul acestei săptămâni.

După cum spuneam, în prima zi a evenimentului, asemenea primarului constănţean Radu Mazăre, Mariana Mircea organizează un eveniment dedicat nunţilor de aur în care va premia cele mai longevive cupluri. Pe lângă cântăreţii de muzică populară şi uşoară din plan local care vor evolua pe scena care va fi amenajată pe stadionul din localitate, vineri seară va cânta Voltaj şi Puia, după care, sâmbătă, vor evolua Delia şi Alex Velea, iar duminică - Aneta Stan, Dan Iancu Sălăjan, Hara, seara culminând cu un recital susţinut de Iris. În ultima zi a evenimentelor, administraţia locală îi aduce pe cei de la Zdob şi Zdub urmat de un spectaculos foc de artificii, de la ora 23.00. Cu alte cuvinte, foarte mulţi bani cheltuiţi pentru nume cu greutate, la preţurile practicate pentru spectacolele susţinute, în condiţiile în care primăria se dă de ceasul morţii pentru că nu vrea să achite datoriile SRL-ului său în vederea furnizării apei calde.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii