Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:16 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii la Mihail Kogălniceanu

ro

20 Feb, 2017 00:00 1006 Marime text
Multe autorităţi locale din mediul rural au în bugete fonduri reduse pentru derularea de investiţii. De multe ori, banii proprii ai primăriilor abia ajung pentru cheltuielile destinate utilităţilor şi alte costuri lunare. Din acest motiv, primarii comunelor consideră că este nevoie de sprijin financiar de la autorităţile centrale, la care se adaugă şi fondurile de la Uniunea Europeană.
 
În afară de Constanţa şi de alte oraşe din judeţ, şi comunele mai mari şi cele apropiate urbei tomitane încep să se dezvolte vizibil de la un an la altul. Şefii administraţiilor locale consideră că este nevoie ca mediul rural să aibă parte de mai multe beneficii, iar investiţiile să se deruleze mai ales în direcţia reabilitării infrastructurii. La Mihail Kogălniceanu, în ultimii doi ani, s-au efectuat mai multe lucrări importante pentru locuitorii comunei. Anul trecut, s-a lucrat la amenajarea unei pieţe agroalimentare în zona centrală şi s-au mai reabilitat străzi şi trotuare.
 
„În această perioadă, lucrăm foarte mult cu hârtiile. Mai precis, am făcut studii de fezabilitate pentru toate drumurile din comuna Mihail Kogălniceanu. Mai este nevoie să asfaltăm circa 45 de kilometri. Proiectul pentru drumuri este unul mare, important, şi trebuie să-l fragmentăm în unele mai mici, deoarece, altfel, suma întreagă s-ar ridica la cinci milioane de euro. De asemenea, vrem să derulăm şi proiectul de reabilitare şi extindere a grădiniţei. În plan este şi un proiect cu racordurile de apă în satul Piatra. Sper să primim rezultate şi răspunsuri bune. S-a lucrat bine cu Ministerul Dezvoltării, funcţionează colaborarea, şi cred că va fi bine. Nu mă gândesc să prind chiar toate proiectele, dar încercăm să facem cât se poate“, a declarat Ancuţa Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
 
În perspectiva proiectelor care trebuie derulate cu fonduri structurale, primarul comunei Mihail Kogălniceanu speră ca sprijinul oferit de Ministerul Dezvoltării să fie la acelaşi nivel ca până acum, deoarece absorbţia banilor este foarte importantă pentru localităţile constănţene.

Ti-a placut articolul?

Comentarii