Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii la Corbu Un spaniol face un hotel, iar un constănţean amenajează prima crescătorie de calcani din ţară

ro

28 Sep, 2012 01:00 4313 Marime text
corbu_marian_galbinasu_03.jpgDouă investiţii de mari proporţii se derulează, în această perioadă, la Corbu. Una priveşte amenajarea unei ferme piscicole de calcani, proiect unic la nivel de ţară, iar cealaltă presupune construirea unui hotel cu 2.500 locuri de cazare.

Ferma piscicolă de calcani, un proiect unic la nivel de ţară, susţine primarul de la Corbu, Marian Gălbinaşu, ar putea fi inaugurată în perioada noiembrie-decembrie a acestui an. Proiectul aparţine constănţeanului Ion Grecu care s-a făcut remarcat, în ultimii ani, prin investiţiile realizate în domeniul eolian. Pentru amenajarea fermei piscicole, ce se întinde pe o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi, constănţeanul a investit 4,5 milioane de euro, jumătate din bani provenind din fonduri europene. Ferma se află pe malul mării, la Corbu, iar bazinele vor fi populate cu puiet din Norvegia. „Cred că este un proiect unic la nivel de ţară. Acest proiect ne garantează în primul rând vizibilitate, ceea ce va face ca localitatea Corbu să fie cunoscută de cât mai mulţi. Este posibil ca ferma să apeleze şi la exporturi", a explicat Gălbinaşu care a adăugat că proiectul reprezintă un câştig important pentru localitate întrucât va aduce bani la bugetul local prin taxele şi impozitele plătite de investitor din ziua în care crescătoria de calcani va începe activitatea.

Locuri de cazare cât pentru a-i găzdui pe străinii veniţi la Campionatul Mondial de Pescuit

Un alt investitor, de această dată, din Spania, a bătut la uşa autorităţii locale. Primarul mărturiseşte că un agent economic spaniol este interesat să construiască un hotel la Corbu. Unitatea de cazare va avea o capacitate de 2.000-2.500 de locuri şi va fi amenajată la doi kilometri distanţă de plajă, pe terenul agricol din vecinătatea unităţii militare de la Corbu. Primarul susţine că este posibil ca lucrările de construcţie să înceapă la jumătatea anului viitor. „Acest hotel va fi prima unitate de cazare de la Corbu de o asemenea anvergură. Avem nevoie de o astfel de structură de cazare ţinând cont de faptul că, de la an la an, din ce în ce mai mulţi turişti sunt interesaţi să-şi petreacă concediile aici", a afirmat Gălbinaşu. Mai mult, primarul susţine că dacă exista deja o astfel de unitate de cazare nu mai era necesar ca participanţii străini de la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, care se desfăşoară în aceste zile la Corbu, să fie cazaţi în trei locaţii din Mamaia, ei puteau prea bine să fie primiţi într-o singură unitate hotelieră, la Corbu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii