Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu primarul Florin Mitroi „Valu lui Traian este casa și familia mea“

ro

27 Mar, 2023 17:33 3526 Marime text

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian. Sursa foto: Facebook
Bună ziua, domnule primar! Sunteți foarte greu de prins. În ciuda eforturilor noastre de a realiza un interviu în redacție, am reușit momentan doar unul telefonic.

Știu și îmi cer scuze pentru acest lucru. Nu am fost niciodată amator de publicitate, de apariții în media. Consider că îmi fac mai bine treaba dacă nu mă laud. În plus, anul 2023 a venit cu foarte multe proiecte și provocări, iar acestea necesită timp, atenție și multe drumuri la București. Cred că tocmai de aceea și o parte dintre cetățeni sunt supărați că nu mă găsesc în primărie, la audiențe. Îi înțeleg și pe ei și aș vrea să le transmit pe această cale că acesta este și motivul pentru care tocmai de aceea am creat o echipă care le poate rezolva orice problemă la fel de bine ca mine, câtă vreme solicitarea este legală și posibil de rezolvat. Însă zecile de milioane de euro atrase pentru investiții în comună nu vin singure, cineva trebuie să muncească să le aducă.
 

Dacă tot ați adus vorba despre acest subiect, până unde vreți să ajungeți cu investițiile în comună? Valu lui Traian este parcă într-un șantier continuu, de ani de zile tot construiți și modernizați comuna.

Vreau să ajung cât de departe se poate. Atâta vreme cât există posibilitate de finanțare a unor investiții, voi continua să construiesc în Valu. Iarăși, știu că asta îmi atrage și critici, ca să nu spun înjurături. Cei care s-au văzut de exemplu cu sacii în căruță și au canalizare de vreo doi ani deja, nu înțeleg de ce atâta disconfort creat cu săpatul pe DN doar ca să beneficieze și alții. Credeți-mă că dacă as putea trage gaze și canalizarea pe stâlpi, aș face-o. Dar nu s-a inventat încă o mașinărie care să facă asta, așa că trebuie să încercăm să dăm dovadă de înțelegere. Iar aceasta, cu atât mai mult cu cât, repet, proiecte se scriu în continuare, mai sunt multe de făcut și nu ne oprim aici.
 

Apropo, am văzut că vreți să construiți un liceu. Aveți de gând să transformați comuna în oraș?

Momentan, nu, dar nu resping ideea pentru viitor. Da, se vor da bani nerambursabili pentru licee. Ar fi păcat să nu îi luăm. Vom încerca să atragem și pentru grădinițe. Dar nu neapărat ca să devenim oraș, pentru asta ne mai trebuie și spital. Este adevărat că în viitorul nu foarte îndepărtat nu se vor mai putea accesa bani europeni decât pentru mediul urban, dar este încă devreme să vorbim despre asta. Să văd eu liceul și spitalul construite și apoi vedem, consultăm populația, decidem împreună.
 

Ce alte proiecte mai aveți?

Avem acum în curs niște proiecte foarte mari și suportăm cofinanțări enorme. Școala, grădinița, creșa, sala de sport în zona F, introducere canalizare, apă, gaze. Dacă începem și liceu și poate un spital, o să tot avem treabă. Bugetul ne pune piedică uneori, banii sunt puțini, dar încercăm să găsim soluții.
 

Umblă vorba că de anul viitor veți găsi soluții, dar din altă funcție decât cea de primar. Este adevărat?

Nu este nicio noutate și niciun secret faptul că sunt curtat și de partide, și de instituții centrale sau mai apropiate nouă. Însă până acum am rezistat tentației, Valu este casa și familia mea. Mai am încă multe de făcut aici și nu vreau să îi părăsesc pe cei care mi-au acordat încredere. În plus, nu pot spune ca sunt fan jocuri politice. Am o colaborare extraordinar de bună cu președintele PNL, domnul Huțucă. Un om deosebit de capabil. Dar dincolo de asta, nu mă atrage politica deloc. Am avut dezamăgiri în trecut, eu sunt un lider și un bărbat în general asumat, nici nu zgârii la uși, nici nu sap pe alții ca să iau o funcție, nu am nevoie. Nu cred ca m-aș adapta într-o lume a politicii de vârf.
 

Evitați răspunsul. Nu am înțeles dacă totuși veți candida la funcția de primar sau la o altă funcție.

Vă promit că veți fi primii care află când iau o decizie. Nu știu ce să spun acum. Pe de o parte îmi doresc, vă dați seama. Dintr-o poziție la nivel județean sau central poți face mult mai multe pentru oameni, poți schimba mult mai multe nu numai pentru vălureni, ci și pentru oamenii din județ sau din țară. Dar de cealaltă parte mă uit cu atâta mâhnire la oameni politici și nu numai care încearcă să își facă un loc cu orice preț, chiar călcând pe cadavre, încât... nu cred că e locul meu acolo.

 

În încheiere, spuneți-ne ceva nou, ceva ce nu ați mai făcut public până acum.

Am 57 de ani. Arăt eu foarte bine, dar luna asta am atins venerabila vârstă de 57 de ani.
În rest... lăsați-mă să mai am și eu secretele mele până data viitoare!

Citește și:
Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, convocat în ședință extraordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii