Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2013, gunoiul costă mai mult Constănţenii vor plăti o taxă de habitat majorată

ro

20 Jan, 2013 23:04 3012 Marime text
clm_sedinta_sedinta_clm.jpgAleşii locali se reunesc, azi, în prima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa din acest an. Pe ordinea de zi a evenimentului este inclus un singur proiect de hotărâre. Acesta prevede reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1309/2012, pentru anul 2013, până la nivelurile adoptate prin HCL nr. 330/2012, „hotărâre prin care s-au menţinut nivelurile impozitelor şi taxelor locale aplicabile în municipiul Constanţa în anul 2012". Acelaşi proiect de hotărâre vizează şi modificarea taxei de habitat. Taxa pentru gunoi este, potrivit declaraţiilor pe care primarul Constanţei, Radu Mazăre, le-a făcut la finalul săptămânii trecute, singura taxă care va fi majorată. Ca şi cum cantitatea de gunoi produsă ar fi direct proporţională cu venitul, „cei cu venituri foarte mari, cu BMW-uri şi gipane", cum a subliniat edilul-şef, nu vor mai beneficia de subvenţionarea, de către administraţia locală, a acestei taxe.

Taxa de habitat este datorată numai de persoanele fizice - locuitori ai municipiului Constanţa şi cuantumul ei se stabileşte în funcţie de venitul lunar net pe membru de familie. Cuantumul venitului lunar net pe membru de familie se stabileşte, aşa cum se menţionează în proiectul de hotărâre, pe baza declaraţiilor depuse anual la Serviciul Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Constanţa, odată cu cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece.

Taxa de habitat se achită anual în două rate egale: cea dintâi până la data de 31 martie inclusiv, a doua - până pe 30 septembrie inclusiv.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • base 21 Jan, 2013 10:07 BRAVO PROSTILOR care ati votat psd. BRAVO PROSTILOR care ati votat pentru salvarea judetului constanta si acum psd va da la bot cu regionalizarea. BRAVO PROSTILOR care ati votat impotriva exploatarii gazelor de sist...