Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată adevărata faţă a oraşului. ZIUA de Constanţa vine pe strada ta Astăzi, strada Adamclisi, din zona Brotăcei (galerie foto)

ro

27 Nov, 2012 02:29 6994 Marime text
strada-stradaadamclisi1.jpgZIUA de Constanţa continuă prezentarea străzilor din municipiul Constanţa uitate cu bună ştiinţă de autorităţile locale. Spunem că au fost uitate dacă or fi fost, totuşi, vreodată văzute de cineva cu putere de decizie. Dar aşteptăm şi propunerile cititorilor şi îi asigurăm că vom veni unde suntem chemaţi.

Începe din strada Suceava, se intersectează cu Aleea Heracleea, strada Neatârnării, Aleea Făt-Frumos şi strada Soveja. Vorbim despre strada Adamclisi, care este circulată intens de microbuzele care vin din partea de nord a judeţului. Dacă, totuşi, carosabilul a fost asfaltat, trotuarele au fost lăsate în plata domnului de autorităţile locale.

strada-stradaadamclisi2.jpgŞi aici, ca şi pe celelalte străzi prezentate de cotidianul ZIUA de Constanţa, trotuarele sunt pline de gropi sau chiar neasfaltate.

Oare primarul municipiului Constanţa a trecut pe aici? A văzut mizeria şi gropile? Dar viceprimarii? Dar directorii de specialitate din cadrul primăriei municipiului Constanţa?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rosu Ioana 08 Dec, 2013 16:32 E dezastru pe Adamclisi, nu poti trece strada nici ca pieton, nici ca sofer, in dreptul pietii Bratacei sa se faca o parcare , sunt multe masini parcate acolo si nu poti trece strada in siguranta...ori sa se desfiinteze Piata Brotacei...sa se ia o masura in 2014 , ca 2013 e gata . vad ca popoluatia scrie dar Consilieri primariei ce fac?
  • Calarasu Horia 23 Apr, 2013 17:56 Mi-au spus veciniii despre articolul asta , dar ia cineva act de situtaia de pe Adamclisi? adic redactia se duce la consiliu orasului sa spuna doleantele oameniilor? tot ce scrie lumea in toate articolele privind strazile si intersectiile din Tomis Nord, toate sunt adevarate de bune, si ar trebui sa se inceapa in secolul asta ceva.....
  • Codreanu Jana 11 Apr, 2013 13:44 Buna ziua, am auzit de la vecini de articolul dat de dvs.in ziar, toti ne dorim sa largiti strada adamclisi , ori sa o faceti sens unic.Nu se mai poate are un trafic infernal, plopii ne cad in cap cind trecem pe strada, mai aproape de piata Brotacei, stau containerele de gunoi, miroase, masini in fata la piata parcate cu anii de cei ce-si desfasoara activitattea in piata, in afara de asta sau construit pe spatiul verde tot felul de magazine....dar pentru noi cetatenii nimic.faceti oameni buni ceva cu strada asta.
  • Harnagea Liviu 01 Apr, 2013 15:33 Desfiintati piata de la Brotacei este o mizerie piata aia, este mica ,masinile celor car vind in piata sunt parcate cu anii pe Adamclisi, sunt tinute pe post de magazii.lopii ar trebui taiati de pe toata strada , cad crengi la copii in cap cind vin la scoala si oameniilor cared trec pe strada. Ar fi bun pasaj subteran la intesetia cu Suceava si cea din Soveja, si la Tomis cu Tulcei si Suceava, este mare circulatie acolo.Poate consilierii se sesizeaza.Sa fim si noi in EUROPA>
  • Ropota Ioana 20 Mar, 2013 15:16 Strada asta , trebuie largita, taiati plopii de o parte si de alta, mizerie mare la piata Brotacei,pietarii au parcate masini acolo de ani de zile pe post de magazii , nimeni nu le zice nimic, ca sa treci intersectia , cu Suceava este greu, atit pentu masini cit si pentru oameni, mai bine s-ar face, pasaj subteran, la adamclisi cu Suceava, si mai sus Tomis cu Tulcea , sunt foarte aglomerate intersectiile.
  • Pandele Gherghina 26 Feb, 2013 17:17 Piata de la Brotacei ar trebui desfiintata. Este mizerie, ingreuneaza circulatia. pietonala si cea rutiera.Or sa se faca pasaj subteran de trecere a intersectiei si parcari pe partea de strada la Adamclisi.
  • Zainea Raducu 23 Jan, 2013 15:42 Locuiesc linga Piata Rosu, la blocurile cu 4 etaje, am dori si noi sa ne faca parcarea ca lumea, au inceput acum vreo 2 ani au asfaltat putin si au lasat asa, blocul nostru este in spatele celor cu 10 etaje de pe Tomis 299, bl, 2B/3B/4B/5b, mai exact linaga punctul termic.Ar fi bun sa vina cu un excavator sa faca un nivel sa ridice capacele de canalizare mai sus la nivelul asfaltului, si sa asfalteze sa taie vita de vie si alti copaci care nu au nici un rost pe acolo.
  • Eugen Zorila 20 Jan, 2013 12:22 Buna ziua, lumea a votat anul trecut, pe 9 Decembrie schimbarea sa speram ca se vor face cite ceva pentru Constanta,mai toate comentariile vor bine urbii, asa ca domniiconsilieri in frunte cu domnul prefect si domnul primar, vor gasi fondurile necesare pentru oras.Constanta ar trebui sa devina un model in Estul Europei, foarte mult ne dorim noi tineretul de azi. sanatate si cele bune la toti, sa dea bunul Dumnezeu conducerii orasului cit mai multe initiative si bani la buget.
  • Luca Stancu 17 Jan, 2013 10:25 Cred ca cea mai buna ideie pentru tranversat aici la Brotacei in toata intersectia asta mare ,ar fi pasaj subteran.este o intersectie foarte aglomerata. Si cea de sus Tomis-Tulcei-Suceava, este si mai aglomerata.Trecerea subterana ar rezolva traficul.Am vazut asta in multe orase europene, altii au facut pasarele la inaltime.Adamclisi, trebuie largita de la cap la coada, plopii trebuiesc taiati, parcari ...........Nu cred ca o sa se mai faca vreodata..........
  • Vasea Nicodim 17 Jan, 2013 10:19 Buna ziua, sunt in virsta de 58 de ani, nascut in Constanta. Nu sau mai facut amenajari stradale de cind s-a asfaltat acum 40 de ani , eram mic cind am vazut cum asfaltau strazile.Ob servatiile cetatenilor sunt intemeiate.Orasul nostru este cel mai mare port la Marea Neagra, si turisti vin mereu, intradevar, trebuiesc bani multi, pentru largiri de strazi , canalizari , parcari etc.Dar sper sa se faca ceva, noi toti cetatenii ne punem speranta in primarie si conducerea actuala a orasului.Sa se faca o sosea de coasta, sa se faca centrul orasului, in Mamamia la cazinou poate sor indura sa darime constructia aia veche care intra in mare, din fata cazinoului Mamaia.Este foarte periculoasa s-a deteriorat complet.poate face una noua.
  • Gratiela Moraru 11 Jan, 2013 18:30 Buna ziua, va rugam sa informati primaria sau cine credeti dvs , sa taie plopii uscati de pe Adamclisi, au cazut crengi pe oamenii care merg la piata.si sa largeasca strada acolo la piata la brotacei , sunt parcate o gramada de masini apietarilor nu ai pe unde trece.
  • Ologeanu Sanda 09 Jan, 2013 14:02 Acum la furtunile din ianuarie, au cazut bucati de crengi din plopii uscati, de pe bulevardul Tomis, de la blocurile cu 10 etaje, vizavi de OMV, este chiar pericol de moarte, noi o luma pe bulevard cind mergem la scoala. va rugam sa faceti ceva in acest sens, sa taie copacii uscati, sunt multi, unuii sunt in jurul chioscului de cafea si ziare Tomis cu Tulcei, la chioscul ala toti soferii opresc pe trecerea de pietoni ca sa faca cumparaturi si nu poti trece strada in siguranta, au fost multe accidente din cauza asta, mai bine desfiinteaza chioscul.
  • Gabara Iosif 03 Jan, 2013 14:06 La Multi Ani ! Trebuie sa va spun ca locuiesc pe Tulcei, este foarte adevarat , strada trebuie largita. Este un trafic mare, sunt multe masini, asta iseamna bunastare, ceea ce este bine, si la statia de Taxi de pe tulcei trebuie facut ceva este nevoie de ea acolo, dar incomodeaza traficul, sa se mute trotuarul mai inspre blocuri, si asa s-a construit pe spatii verzi fel de fel de cladiri.
  • Tenghiz Murat 02 Jan, 2013 16:48 La Multi Ani 2013, pentru toti cititorii si redactiei , va doresc multa sanatate si cele bune. Prima data cind vad puse pe tapet niste probleme sau sezizari, nu stiu cum sa le zic mai bine, dar adevarate.Sper ca organele de conducere ale municipiului sa le rezolve in acest an.Tot ce se scrie aici este foarte adevarat si trebuie trecut la treaba.Azi este 2 Ianuarie 2013.Este buna o trecere subterana pentru pietoni, in multe intesectii din oras, a crescut traficul de masini , nimeni nu este vinovat de acest lucru, dar trebuie facut ceva constructiv in acest sens.
  • Axinte Gheorghe 18 Dec, 2012 12:18 Buna ziua si sarbatori fericite redactiei si cititorilor, inclusiv Consilieriilor primariei Constanta si domnului primr Mazare. Locuiesc exact in blocul din poza, si vrem si noi sa ne taiati toti plopii de pe linga bloc, sicei din Adamclisi, Ne este frica sa mai trecem pe strada cad crengi mari la fiecare vint, taiatii plopii va rugam de tot, de la radacina, si asfaltati pina in marginea blocurilor, macar sa nu mai calcam pe pamint , ca de cite ori ploua este ca la sat in cimp nu in orasul metropola Constanta. Trebuie largita strada Adamclisi este extrem de circulata.In fata la piata la Brotacei e o mizerie, mai bine inchideti piata sau faceti parcare in fata. Parcari mai trebuiesc, de-alungul strazii Adamclisi pe o parte si pe alta
  • Caraman Vali 16 Dec, 2012 07:25 Partea asta a orasului, Tomis Nord, este foarte foarte circulata, sunt multi locatari, poate cea mai populata zona a Constantei. aici se impun mai multe masuri de infrastructura, fiindca , vechea arhitectura , de acum 40 de ani nu mai corespunde cu cei acum in 2012 si cu va fi deacum incolo. daca s-ar face pasaje subterane de trecere a strazilor, s-ar fluidiza enorm de mult traficul auto si cel pietonal. Oricum bine ca sau mai facut parcari pe Tomis,ca acest bulevard este poarta de intrare si iesire din Constanta, vara stiti si dvs. sint mii de masini, se blocheaza traficul la iesire inspre Ovidiu si Mamaia si Aurel Vlaicu, acolo la intersectie se doreste un pasaj rutier, no spun eu ci urmariti traficul auto, o perioada de timp, la orce ora si ve-ti vedea cite masini circula. Si sus la Tomis-Tulcei-Suceava este binevenit un pasaj pietonal , subteran. sarbatori fericite si multa sanatate la toti cititorii si redactii ziarului. La Multi Ani!
  • Caramatescu Viorel 14 Dec, 2012 10:44 Buna ziua tuturor, este adevarat ce spun oamenii in aceste doua comentarii, neaparat trebie facut ceva la Brotacei la piata, mai bine facea un pasaj subteran de trecere, este o intersectie foarte, foarte aglomerata, masini de la tarabagii parcate cu anii in dreptul tarabelor, si o mizerie de dai in salmoneea.Ori se face o parcare pe Adamclisi si sa se taie toti plopii ori desfiintati piata. Inclusiv pe Suceava unde este statia de bus la Brotacei sunt parcate pentru vinzare o gramada de masini , nu poti sa treci strada pe la pietoni si nici sa te dai jos din autobus. Mai bine s-ar face parcare si in unde este statia pina la magazinul chinezesc si peste drum unde este Pet shopul pentru animale, Omniasig,farmaciile.este un plop mare la bloul nostru , ar trebui taiat, ca intr-o zi cade peste oameni si masini.
  • Dascalu Ion 13 Dec, 2012 18:17 Aici pe Adamclisi , este musai sa se fac ceva, deja nu se mai poate circula, traficul este mare, ploii uscati citi vreti pe ambele parti al e strazi, sunt unii verzi dar batrini, cad crengi la fiecare vint, ducem copii la scoala si oricind poate muri cineva. Parcare la Brotacei la piata pe adamclisi, sunt o gramada de dubite pe post de magazii nemiscate de ani de zile.dati mesajele astea la primarie ca poate sor urni.
  • Blioju Iuri 08 Dec, 2012 17:20 Vrem plopii sa fie taiati, de pe o parte si alta strazii Adamclisi, si sus la complexul Brotacei paracare. E o mizerie acolo, in fata pietii, nu mai poti trece, de masini parcate de cei ce au tarabe, au masini nemiscate de anin de zile, le tin pe post de magazii, sunt Dacii papauc si niste dubite , unele cu nr de bulgaria altele din alte judete, trebuiesc saltate si duse la fiare vechi.