Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţare aprobată pentru construirea unei creşe cu program prelungit în oraşul Ovidiu

ro

11 Jul, 2019 00:00 2307 Marime text
În data de 1 iulie 2019, primarul din localitatea constănţeană Ovidiu, George Scupra, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Construire imobil P+1, cu destinaţia de creşă cu program prelungit, în oraşul Ovidiu“.    
 
Valoarea totală a proiectului este de 1.549.760,25 de lei. Clădirea va dispune de sală de servire a mesei, dormitoare, cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, birouri şi dotări la standarde europene privind siguranţa şi buna desfăşurare a activităţilor educaţionale.
 
Creşa va fi construită la adresa: şos. Naţională, nr. 62A (în vecinătatea grădiniţei „Licurici”, pe o suprafaţă de 246 mp, având ca regim de înălţime parter şi etaj. Proiectul este finanţat prin programul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.
 
„Oraşul Ovidiu creşte de la an la an ca număr de populaţie, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Acesta a fost şi motivul principal când am demarat aceste proiect. Suntem bucuroşi ca putem veni cu o soluţie viabilă pentru familiile tinere, care în mod justificat aveau această dorinţă. În scurt timp vom demara procedurile de licitaţie.
 
Educaţia este una dintre priorităţile mele, considerând că investiţiile în educaţie sunt cel mai bun proiect pe termen lung. În oraşul Ovidiu, hrana copiilor de la grădiniţa cu orar prelungit este subvenţionată 50% de Primărie, paza este gratuită la toate unităţile de învăţământ şi în fiecare vară investim în modernizarea acestora.
 
Avem o şcoală şi grădiniţă nouă în satul Poiana, am reabilitat complet sala de sport de la şcoala din Culmea şi am depus proiectul pentru extinderea Liceului Tehnologic «Ion Podaru». Totodată, sperăm ca şi proiectul privind supraetajarea Şcolii Gimnaziale nr. 2 «Poet Ovidiu» să fie aprobat, pentru a oferi tuturor copiilor, indiferent de vârstă, accesul la un act educaţional de calitate, facilitând creşterea rezultatelor şcolare pe viitor”, a declarat primarul George Scupra.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii