Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Farul devine Clubul Sportiv Municipal Farul Constanţa Făgădău vrea să preia patrimoniul Ministerului Sportului şi Tineretului şi Palatul Copiilor de la Ministerul Educaţiei

ro

01 Jun, 2017 00:00 4495 Marime text
Municipalitatea nu se opreşte din tăvălugul preluărilor bazelor sportive şi pentru tineret de la nivelul municipiului Constanţa. După ce, ieri, prin votul consilierilor local, s-a reuşit aprobarea preluării unor imobile, situate în municipiul Constanţa, dar care se află în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, primarul are planuri măreţe, în perspectiva, spune el, a unei descentralizări reale şi nu pe hârtie.
 
Mai exact, în următoarea perioadă, edilul municipiului va solicita în Consiliul Local, vot şi pentru preluarea Clubului Sportiv Farul Constanţa, Clubului Sportiv Şcolar 1, Sala Sporturilor, Complexul Sportiv Tomis, situat pe strada Flămânda, hotelului şi restaurantului Sport din municipiu, dar şi a Palatului Copiilor, obiect aflat în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Primarul a precizat, într-o conferinţă de presă, că a purtat discuţii cu directorul clubului Farul, Ilie Floroiu, dar şi cu alţi oameni de sport din Constanţa, care sprijină pe viitor această preluare şi înfiinţare a Clubului Sportiv Municipal Farul Constanţa, care va avea mai multe discipline sportive, a căror casă va fi viitoarea Sală Polivalentă, aflată încă în procedură de licitaţie. „În două luni de zile vom veni cu aceste proiecte de preluare. Deocamdată nu există o evaluare a situaţiei acestor baze, însă vă spun că ne permitem să investim într-o primă fază în infrastructură şi abia apoi în performanţă”, a precizat Decebal Făgădău.

În ceea ce priveşte preluarea Palatului Copiilor de la Ministerul Educaţiei, primarul Făgădău îşi doreşte ca acesta să devină un pol de atracţie pentru copii, un loc de petrecere a timpului liber ca alternativă la plimbările mult prea dese la mall.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florea Opris 04 Jun, 2017 09:21 Felicit Primăria si Consiliul local pentru aceste initiative.Ar fi fost pacat sa se piarda momente importante ale sportului constantean care au ridicat prestigiul orașului si care reprezintă momente de referință din activitatea multor sportivi si antrenori
  • Mihai 03 Jun, 2017 19:38 Pe vremea când eram eu copil- acum 40 ani- la Parcul pionierilor erau pline toate terenurile: și de tenis, și de handbal ( jucam fotbal acolo) și de baschet! Azi am trecut pe acolo, porțile de intrare de la șosea erau încuiate cu lanț ( ceea ce nu e ceva neaparat rău!) ca să nu intre mașinile dar locul era în totalitate pustiu!!! Dar ,cu excepția terenului de fotbal cu gazon, terenurile arată deplorabil!