Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:43 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural de excepţie Filmul „Între chin şi amin“, în regia lui Toma Enache, proiectat la Cumpăna (galerie foto)

ro

10 Oct, 2019 00:00 809 Marime text
Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, au invitat locuitorii la premiera de gală a filmului „Între chin şi amin“ în regia lui Toma Enache.
 
Evenimentul, care a avut loc marţi, la Casa de Cultură din Cumpăna, a fost inclus în programul dedicat Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, sărbătorită la data de 1 octombrie. Spectatorii s-au bucurat de prezenţa în sală a regizorului constănţean Toma Enache, alături de o parte din actorii ce fac parte din distribuţia acestui film. Lungmetrajul care pune în imagini suferinţele de necrezut din închisorile comuniste a umplut sala de spectacole a Casei de Cultură Cumpăna. După vizionare a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri, regizorul discutând cu cei aflaţi în public.
 
„Între chin şi amin” este un film clasic, care aduce în faţa spectatorilor o poveste tulburătoare de viaţă, petrecută într-una dintre cele mai crunte perioade din istoria modernă - reeducarea din puşcăriile comuniste, filmul având la bază întâmplări reale.
 
În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată, destinate deţinuţilor politici, în care au suferit 3 milioane de oameni. Dintre aceştia, 800.000 au murit. Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni care au suferit în temniţele comuniste în perioada 1945-1989. Este o mărturie despre credinţă, onoare şi iertare.
 
„Felicitări regizorului Toma Enache şi întregii echipe pentru acest film memorabil! Vă dorim mult succes în competiţia pentru marele premiu la Festivalul Internaţional de Film din Buenos Aires, unde pelicula a fost selectată din peste 1.400 de filme înscrise!“, au transmis reprezentanţii Primăriei Cumpăna.
 
Sursa foto: Primăria Cumpăna
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii