Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții și flori de Ziua Internațională a Familiei Mariana Gâju - „Cumpăna este o familie tradițională, care își așteaptă generațiile viitoare“ (galerie foto)

ro

16 May, 2017 00:00 1902 Marime text
Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită cu multe emoții la Cumpăna. Cuplurile care în acest an aniversează „nunta de aur“ și cele care și-au unit destinele recent au primit, din partea Primăriei Cumpăna, diplome, flori, totodată fiindu-le dedicată și o piesă de teatru.
 
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentate legal prin ec. Mariana Gâju, au organizat, ieri după-amiază, la Casa de Cultură din localitate, un eveniment special pentru a sărbători Ziua Internațională a Familiei. Cu acest prilej, Casa de Cultură a fost înfrumusețată cu flori, așa cum se cuvine pentru a marca o mare sărbătoare. Pe aleea care duce spre intrarea în clădire a fost așternut un covor roșu, pe care au pășit cei sărbătoriți.
 
Astfel au fost celebrate cuplurile din comuna Cumpăna care, în acest an, au ajuns la 50 de ani de căsătorie, moment cunoscut ca „nunta de aur“. De asemenea, au fost invitați și cei care își vor uni destinele prin căsătorie în 2017, dar și cele mai reprezentative familii ale comunei Cumpăna. Familiile sărbătorite au primit în dar piesa de teatru „Desculț în parc“, scrisă de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache, precum și diplome, flori și daruri simbolice.
 
Familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie sunt: Călinescu Ion (fostul viceprimar al comunei Cumpăna) și Gherghina, Albu Ion (fost primar al comunei Cumpăna) și Tudorița, Dima Marin și Filofteea, Bivol Ion și Ecaterina, Iuruc Ismail și Safure, Chiriac Teodor și Ileana.
 
În lunile mai-iunie 2017 întemeiază familii: Cataramă Marian și Florentina, Cojocaru Ștefan și Georgiana, Tudose Florin și Alexandra, Delcea Mihai și Mihaela-Ramona, Cîrjilă Ionuț și Doinița-Nicoleta, Scurtu Ionuț-Cătălin și Andreea, Gâju Constantin-Iulian și Valentina, Benghiu Alexandru și Andreea.
 
„Ziua Familiei nu face parte din rândul evenimentelor ocazionale oficiale înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este, în fiecare zi, rațiunea, reperul, tărâmul de pace și prosperitate al oamenilor care au înțeles să trăiască în legea lui Dumnezeu pentru a semăna în jur armonii și frumuseți. Întâlnirea de astăzi este, în primul rând, un prilej de a vă aduce dumneavoastră, invitaților noștri, un ales omagiu, de a ne pleca cu respect în fața familiilor dumneavoastră prin care ați dobândit cele mai alese bogății: onoare, hărnicie, cinste, prestigiu.
 
Prin exemplul dumneavoastră de viață, prin munca și sacrificiul dumneavoastră, sunteți precum miezul, maiaua care dospește pâinea și o face pufoasă și bună. Așa sunteți dumneavoastră, familiile de cinste și omenie ale comunei noastre, care ne-ați învățat că viața pe care o trăim o singură dată nu trebuie trăită oricum. Datorită dumneavoastră, Cumpăna, cu întâmplări bune sau mai puțin bune, este o familie tradițională, care își așteaptă cu brațele deschise generațiile viitoare“, a spus ec. Mariana Gâju.
 
De asemenea, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a mai spus: „Într-o lume care pare din ce în ce mai nesigură, într-un timp în care omul își găsește cu greu rostul, se dă bătut în fața valului de situații pe care nu le-a prevăzut, familia este singura certitudine“. Și pentru că recent a fost soacră mare, Mariana Gâju le-a transmis copiilor ei, Costel și Valentina Gâju, care se află în luna de miere, sănătate și fericire. De asemenea, le-a sugerat să asculte unul de celălalt.
 

Acțiunea a fost una emoționantă. Ca de fiecare dată la astfel de manifestări, cuplurile ne-au împărtășit cu lacrimi în ochi și emoție cum au fost cei 50 de ani de căsnicie. Nu le-a fost ușor, dar, cu răbdare și încredere, împreună au reușit să treacă peste toate obstacolele pe care viața le-a scos în cale. Cuplurile în vârstă care au serbat nunta de aur le-au împărtășit din experiența și secretele lor de viață cuplurilor tinere.
 
Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită anual la 15 mai, pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile la nivel mondial.

Ti-a placut articolul?

Comentarii