Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:21 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii ca în prima zi de căsătorie Cuplurile de aur din Murfatlar, premiate de primarul Valentin Saghiu (galerie foto)

ro

04 Apr, 2016 00:00 1531 Marime text


Din anul 2011, murfătlărenii sărbătoresc cuplurile de aur ale oraşului. Periodic, fiecare familie care a rezistat de-a lungul a jumătate de secol primeşte o sumă importantă de bani, cadou pentru nunta de aur, din partea Primăriei şi Consiliului Local.
 
Emoţie, decenţă şi înţelepciune. Asta s-a putut citi pe chipurile familiilor aflate la a doua tinereţe. De emoţii a avut parte şi primarul Valentin Saghiu, care ne-a mărturisit că de fiecare dată încearcă să fure din secretul longevităţii murfătlărenilor.

„I-am întrebat odată pe doi bătrânei, care erau foarte simpatici, foarte senini, care este secretul lor. Şi bunicul mi-a răspuns aşa: «Când ea e supărată, eu tac. Iar când eu sunt supărat, ea tace. Şi-aşa am tăcut şi am vorbit 50 de ani şi am rămas tot împreună». Avem ce învăţa de la aceşti oameni şi mărturisesc că mă bucur de compania lor, pentru că sunt plini de viaţă şi de înţelepciune“, a declarat primarul Valentin Saghiu.

 
Vineri, Casa Căsătoriilor din Murfatlar a fost, din nou, gazda cuplurilor veterane ale oraşului. Şase cupluri de aur şi-au dat întâlnire la orele prânzului cu edilul-şef Valentin Saghiu. Doar că, în loc să le oficieze căsătoria, acesta le-a oferit câte 500 de lei, bani pe care să îi folosească după bunul plac. Bineînţeles, întâlnirea s-a desfăşurat timp de mai multe ore, vreme în care înţelepţii oraşului au putut savura sucuri, fursecuri şi alte bunătăţi oferite de Primăria Murfatlar. Nu au lipsit nici buchetele de flori, pe care edilul-şef le-a oferit cu mult drag doamnelor.

„A devenit deja un obicei frumos. Este a patra oară când ne întâlnim în ultimii doi ani. Facem această acţiune cam de două ori pe an“, a adăugat Valentin Saghiu.

Proiecte importante, la start

Deşi a mărturisit că îi place cel mai mult să stea de vorbă cu oamenii, mai ales cu cei de la care are ce învăţa, edilul-şef are şi alte proiecte importante care îl ţin ocupat. La Murfatlar şi Siminoc au fost demarate, încă de anul trecut, ample lucrări de asfaltare. „În ceea ce priveşte lucrările de asfaltare, la Siminoc s-a ajuns la stadiul de asfalt, iar la Murfatlar, săptămâna aceasta vor intra utilajele pe străzi. Se va lucra pe opt străzi concomitent. Acum două săptămâni s-a dat şi ordinul de începere a lucrărilor. La Siminoc, dacă vom avea continuitate la plăţi, ca şi până acum, până la sfârşitul anului o să finalizăm investiţia“, a declarat Saghiu.
 
Şi pentru că se apropie Paştele, iar vremea a început să se încălzească treptat, la Murfatlar se dă startul campaniei curăţeniei de primăvară.

„De luni (n.r. azi) începe curăţenia de Paşte în localitate, chiar de la firul ierbii. Se văruiesc toţi copacii, bordurile, se vopsesc gărduleţele, se plantează noi arbori şi flori. De asemenea, vom reamenaja locurile de joacă şi vor fi montate noi garduri. O să lucrăm atât cu echipele noastre, cât şi cu deţinuţi de la Penitenciar, cei de la Gospodărirea noastră, firma de salubrizare, având şi două firme specializate care se vor ocupa de flori şi de garduri“, a completat Saghiu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii