Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Frâncu „a dat din pedale” la concursul de ciclism O campioană la gimnastică s-a aliniat la turul ciclist al Cumpenei (galerie foto)

ro

15 Apr, 2013 00:00 2247 Marime text
Iubitorii sportului cu pedale de toate vârstele s-au aliniat ieri la linia de start a turului ciclist al Cumpenei. Printre ei s-a aflat şi o campioană naţională la gimnastică din Cumpăna. Este vorba de Ana-Maria Avram, în vârstă de 9 ani, care a mărturisit că este pentru prima dată când participă la un astfel de concurs. Înainte de startul „Cupei primăverii” la ciclism, care s-a dat la ora 10.00, Elena Frâncu, fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, a pedalat alături de competitori, manifestându-şi solidaritatea faţă de cei care au ales să-şi petreacă ziua de duminică făcând mişcare. Traseul parcurs de participanţii la turul ciclist a fost următorul: Troiţa - Sens Giratoriu.
Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Clubul de Ciclism Bilal Constanţa. În cadrul competiţiei s-a evoluat pe categorii de vârstă: între 10 şi 16 ani, care au efectuat o tură de traseu şi între 16-90 de ani, care au realizat cinci ture de traseu. Câştigătorii concursului au fost recompensaţi cu premii care au constat în diplome şi echipament sportiv.

Noi curse, şi de ce nu, o viitoare pistă pentru biciclişti 

Primarul ec. Mariana Gâju le-a făcut o promisiune tuturor celor prezenţi şi anume, că de sâmbăta viitoare se vor organiza astfel de competiţii la nivel de şcoală, iar primii 25 clasaţi vor câştiga mănuşi pentru ciclism. Şi nu întâmplător se vor da astfel de premii, ci pentru că mănuşile au făcut ieri furori în rândul competitorilor. Tot, ieri, s-a stabilit şi că finala „Cupei Primăverii” la ciclism, iniţiată pe plan local şi organizată în parteneriat cu şcoala din Cumpăna, va fi pe data de 1 iunie. Primarul ec. Mariana Gâju le-a împărtăşit tuturor un alt proiect de-al său privind amenajarea unei piste pentru biciclişti la Cumpăna, mărturisind că speră ca anul acesta să atragă fondurile europene necesare realizării acestui obiectiv. Pista de biciclişti ar urma să fie amenajată în zona străzilor Morii şi Cireşica şi va avea o lungime de 2 kilometri.
Evenimentul de ieri de la Cumpăna a avut parteneri de nădejde, fiind prezenţi Elena Frâncu, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST), Mihai Orzan, directorul adjunct al DJST, Victor Bănescu, preşedintele Clubul de Ciclism Bilal Constanţa, Gheorghe Vasiliu, tot din partea Clubului de Ciclism Bilal Constanţa. În deschiderea evenimentului, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a ţinut să-i aducă mulţumiri şi lui Răzvan Florea, primul şi până acum singurul medaliat olimpic din nataţia masculină românească.

În urmă cu trei ani, startul Cupei Federaţiei Române de Ciclism s-a dat la Cumpăna

Localităţii Cumpăna nu-i sunt străine competiţiile de ciclism. „Acum trei ani startul Cupei Federaţiei Române de Ciclism, un concurs pentru profesionişti, s-a dat de aici, din Cumpăna”, a precizat Victor Bănescu. Referitor la evenimentul de ieri, primarul ec. Mariana Gâju a afirmat următoarele: „Sportul este un mod de viaţă la Cumpăna. După trei ani, când a avut loc prima cursă de ciclism la Cumpăna, vrem să sărbătorim această sosire a primăverii prin tinereţe, voioşie, forţă, dar de ce nu şi prin inteligenţă,  inteligenţa de a şti să ne păstrăm tineri”.
Preşedintele Clubului Bilal, Victor Bănescu, a adăugat că prin organizarea unor astfel de evenimente există şi dorinţa de a găsi tinere talente care să practice ciclismul. Anul trecut, tinerii de la clubul constănţean au obţinut cinci medalii de aur, trei de bronz şi trei de argint. De asemenea, trei dintre sportivi sunt în lotul naţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii