Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:19 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecouri după drama lui Bursuc Contractul cu Puppy Vet, luat la bani mărunţi. Decebal Făgădău - „Unde-i lege, nu-i tocmeală“

ro

15 Jul, 2015 00:00 1348 Marime text
Dacă săptămâna trecută au ieşit în faţa Primăriei pentru a protesta, ieri, iubitorii de animale şi reprezentanţii ONG-ului Baricada Verde au fost în acelaşi loc, dar de data aceasta pentru a discuta cu primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, problemele cu care aceştia se confruntă. La acţiunea de protest de săptămâna trecută, acesta le-a promis că va organiza, săptămânal, lunar sau de câte ori va fi nevoie, întâlnirile menite a pune la punct caietul de sarcini pentru viitorul contract privind serviciul de prindere a animalelor fără stăpân din municipiul Constanţa, ştiute fiind nemulţumirile iubitorilor de animale faţă de societatea care are în prezent în administrare Clinica Veterinară a Animalelor fără adăpost din Constanţa. „Pentru o primă întâlnire, mă aşteptam la mai mult; mă aşteptam să avem o discuţie punctuală, pe discuţii concrete, dar am stabilit un mod de lucru şi cred că este câştigul cel mai important al primei întâlniri“, a declarat primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău.
 
„La această primă întâlnire, am discutat punctual problemele cu care ne confruntăm, s-a stabilit ca, de luni, programul acestei Clinici Veterinare să fie extins de la două ore la opt ore, cât prevede legea. De asemenea, va fi permis accesul cu camere de luat vederi. Singura problemă pe care nu am reuşit să o rezolvăm deocamdată, dar care va fi discutată la întâlnirea de marţea viitoare, este aceea a maşinilor cu care sunt transportate în prezent animalele fără stăpân“, a declarat Sorin Belu, reprezentantul ONG-ului Baricada Verde.
 
Cele 12 persoane prezente au discutat împreună cu primarul interimar şi despre contractul încheiat între municipalitate şi Puppy Vet SRL, contract care, aşa cum a menţionat Făgădău în discuţia cu protestatarii de săptămâna trecută, „mai devreme sau mai târziu, va dispărea“. Contractul încheiat cu SC Puppy VET SRL va expira peste câteva luni. Ultimul contract încheiat între municipalitate şi societate are valoarea de 1.477.740 de lei, fără TVA.

 „Societatea civilă trebuie să fie cea care monitorizează de la problemă până la rezolvarea ei“

„Vom avea o abordare în două etape: prima este aceea de monitorizare a activităţii curente de gestionare a câinilor comunitari, iar cea de-a doua, de creare a unui cadru pentru viitoarea perioadă, pentru că acest contract încheiat între municipalitate şi firma ce prestează acest serviciu va înceta. Mi-aş dori ca la aceste întâlniri să nu fie doar Baricada Verde, ci toţi iubitorii de animale, pentru că ştiu că există mai multe asociaţii, fundaţii care au ca preocupare câinii comunitari. Simt nevoia de a lărgi cadrul întâlnirilor şi apelez la toate asociaţiile şi ONG-urile de a veni la următoarea întâlnire, respectiv săptămâna viitoare, marţi, de la ora 11.00, pentru o reprezentativitate cât mai corectă a preocupărilor din societatea civilă din partea administraţiei locale şi o separare a competenţelor şi responsabilităţilor; societatea civilă trebuie să fie cea care monitorizează problema până la rezolvarea ei, filtrarea prin competenţele fiecărei instituţii, tot parcursul. Sunt convins că dialogul este singura cale de a rezolva oricare problemă, şi nu la nivel critic, ci prin implicare activă“, a declarat Decebal Făgădău. „Este cel mai simplu să vii la Primărie, însă sunt şi alte instituţii unde se pot rezolva problemele, respectiv la DSV, Garda de Mediu, Poliţia Animalelor. Unde-i lege, nu-i tocmeală. De aici plecăm!“, a conchis primarul interimar.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii