Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După modelul Mangalia şi Limanu Comuna Costineşti organizează referendum privind extracţia gazelor de şist

ro

28 Nov, 2012 02:32 6262 Marime text
referendum_costinesti_plaja.jpgDupă modelul localităţilor constănţene Mangalia şi Limanu, locuitorii comunei Costineşti vor fi chemaţi la urne, pe 9 decembrie, nu doar pentru a-şi alege parlamentarii (deputatul şi senatorul), ci şi pentru a se pronunţa cu privire la extracţia gazelor de şist.

Pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC) figurează hotărârea Consiliului Local Costineşti privind aprobarea organizării şi desfăşurării referendumului referitor la exploatarea gazelor de şist prin fracţionare/fracturare hidraulică, pe teritoriul comunei Costineşti. Amintim că un referendum local în ziua alegerilor parlamentare va avea loc şi în municipiul Mangalia, dar şi în comuna Limanu.

Cetăţenii cu drept de vot vor trebui să se pronunţe prin „Da" sau „Nu" la întrebarea „Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist prin fracţionare/fracturare hidraulică pe teritoriul comunei Costineşti?". De menţionat este că, pentru organizarea acestui referendum local şi a alegerilor parlamentare, Consiliul Local Costineşti a aprobat o rectificare a bugetului local al comunei.

Totodată, în cadrul unei şedinţe extraordinare care a avut loc pe 19 noiembrie, CL Costineşti a aprobat modelul ştampilelor ce vor fi folosite la birourile electorale, modelul buletinului de vot, al listelor electorale şi al proceselor verbale care vor fi folosite la referendum.

Pe marginea acestui referendum local, Traian Cristea, primarul comunei constănţene Costineşti, a declarat: „Consiliul Local a adoptat hotărârea organizării acestui referendum la cererea comunităţii, care nu este de acord cu extracţia gazelor de şist. Chiar dacă procedeul de extracţie nu ar fi atât de periculos precum se spune, oamenii nu sunt de acord. Ar însemna să vadă sonda pe litoral, or ei se opun".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii