Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După îndelungi controverse, Consilierii locali din Mangalia vor aproba, mâine, preţul energiei termice

ro

30 Jan, 2012 00:00 1290 Marime text
cap_7.jpgConsilierii locali din Mangalia au decis, în urma votului consultativ cu preşedinţii asociaţiilor de locatari, ca preţul gigacaloriei să fie de 350 de lei cu TVA inclus. Potrivit declaraţiilor consilierului Paul Foleanu, administraţia locală are însă în continuare mari probleme, pentru că, susţine el, „Primăria Mangalia înregistrează datorii lăsate de fostul primar Tusac, în valoare de peste 250 de miliarde de lei".


Locuitorii municipiului Mangalia vor beneficia de agent termic în locuinţe în intervalul 05.00-10.00, respectiv 17.00-24.00. Adică 12 ore pe zi. Programul a fost decis ieri, în contextul unei dezbateri publice la care au luat parte viceprimarul Constantin Filimon şi consilerii locali, precum şi preşedinţii asociaţiilor de locatari şi administratorii de blocuri. În cadrul acestui eveniment s-a convenit şi asupra preţului de facturare a energiei termice pentru populaţie. Astfel, preţul gigacaloriei este de 350 de lei cu TVA inclus, variantă susţinută de consilierul democrat-liberal Paul Foleanu. Conform declaraţiilor lui Foleanu, acest preţ urmează să fie aprobat într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Mangalia, şedinţă programată pentru mâine. „S-a ajuns la acest preţ (n.r. de 350 de lei cu TVA) prin votul consultativ al preşedinţilor asociaţiilor de locatari şi al administratorilor de blocuri. Mă bucur că ideea mea a fost împărtăşită de ei".
Foleanu a ţinut să menţioneze că, în contextul întâlnirii de ieri, care a avut loc la Casa de Cultură şi la care au luat parte aproximativ 200 de persoane, „celor prezenţi le-a fost expus şi faptul că Primăria Mangalia înregistrează datorii lăsate de fostul primar Tusac în valoare de peste 250 de miliarde de lei vechi. Sunt datorii fie către diverşi furnizori, fie pentru pachetele acelea pe care Tusac le dădea de pomană pensionarilor, fie pentru cluburile pensionarilor, şi mă refer aici la ceaiuri şi cafele, fie pentru artificii. Doar în cazul artificiilor e vorba de 300 de milioane de lei!", a subliniat consilierul.

„Tusac a făcut destul rău Mangaliei"

mangalia_-_Paul_Foleanu_2.jpg

Ieri după amiază, fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, declarat de Agenţia Naţională de Integritate incompatibil, a „ieşit la rampă" cu un comunicat de presă în care îşi critică foştii colegi din administraţie, susţinând că oricum dezbaterea de ieri e lipsită de sens, fiind tardivă, de vreme ce viceprimarul Filimon a încheiat deja un protocol cu furnizorul de agent termic, Callatis Therm, pentru distribuirea agentului termic în locuinţe timp de 12 ore pe zi. În acelaşi comunicat, Tusac îi critică şi pe consilierii PDL pe care, susţine fostul primar, „populaţia îi acuză că nu au făcut nimic pentru a preveni această situaţie". În replică la acuzele aduse de Tusac, Paul Foleanu a menţionat: „Tusac să-şi vadă de-ale lui! A făcut destul rău Mangaliei".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii