Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul care face accesul spre cetatea Histria a fost asfaltat

ro

04 Sep, 2022 13:16 2070 Marime textVicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu a anunțat că accesul către cetatea Histria s-a asfaltat, fiind astfel încheiată o etapă pe șantierul drumului județean 226A Cetatea Histria – Tariverde.„Sectorul de drum de la intersecția cu drumul județean 226 până la cetatea Histria a fost asfaltat cu primul strat.

În curând constructorul se va mobiliza și pe al doilea sector – Intersecția DJ226 – Nuntași – Tariverde",  susține vicepreședintele CJC.

Consiliul Județean Constanța a emis pe 6 octombrie 2021 ordinele administrative de începerea a lucrărilor de executie pentru proiectele „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria - Mihai Viteazu” și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea Histria – DN22/Tariverde”.

Obiectivul general al celor două proiecte vizează conectarea drumurilor județene la rețeaua drumurilor naționale (DN22) și rețeaua Trans-European Transport Network (TEN-T), prevăzută a se realiza prin POR 2014 - 2020 ITI Delta Dunării, cu implicații asupra dezvoltării locale, județene, regionale, naționale, atrăgând în circuitul economic, zone cu o dezvoltare structural deficitară. Reabilitarea drumurilor județene va avea ca rezultat, atât dezvoltarea turismului în zona de NE a județului (Cetatea Histria, rezervația Biosfera Delta Dunării), cât și asigurarea unei legături economice facile, spre obiectivele turistice și economice din zonă.  

Cele două proiecte totalizează aproximativ 130 milioane de lei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că  activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii