Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

ro

24 Mar, 2024 16:36 567 Marime text
  • Două terenuri din domeniul public al Primăriei  Băneasa vor fi trecute în domenul public al UAT Județul Constanța.
  • Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța din data de 27 martie.
  • Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Consiliul Judeţean Constanţa  se întrunește în şedinţă ordinară pe 27.03.2024, ora 10.00  în sala „Remus Opreanu”. Ședința se va desfășura în format fizic.

Proiectul de hotărâre nr.71/19.03.2024 privind aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Băneasa pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile (terenuri A532/131 - 630 mp și A532/135 - 1.950 mp), proprietate publică a Comunei Băneasa, din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța se află pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Județul Constanța, reprezentat prin Consiliul Județean Constanța, deține în proprietate publică imobilul (teren) situat în comuna Băneasa, strada Trandafirilor nr. 179 bis, destinat implementării de către Direcția Generală de Asistență Socială Protecția Copilului Constanța a proiectului "Sprijin pentru integrare comunitară" având ca obiectiv construirea a 4 locuinte protejate. Imobilul situat în comuna Baneasa, strada Trandafirilor nr. 179 bis, a fost preluat de la Comuna Băneasa și transmis în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța conform Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr. 75/2019.

Proiectul "Sprijin pentru integrare comunitară" se află în prezent în etapa de edificare a celor 4 locuinte protejate si inceperea demersurilor necesare pentru racordarea acestora la utilități, respective amenajarea unui spațiu destinat instalației de GPL s-a constatat că suprafața actuală nu permite amplasarea în siguranță (conform normelor ISU) a unei butelii de GPL cu capacitatea de 5000 1, motiv pentru care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a solicitat alipirea unei suprafețe de teren de aproximativ 1.500 mp.
La stabilirea suprafeței s-a ținut cont de respectarea normativelor de siguranță a instalației de GPL privind distanțele față de clădiri, rețele electrice, precum necesitatea amenajării drumului de acces pentru autocisternele de alimentare cu GPL.

Conform Hotărârii nr. 10/2024, Consiliul Județean Constanța a solicitat Consiliului Local al Comunei Băneasa, demararea efectuării demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil în suprafață de 1500 mp, proprietate publică a UAT Comuna Băneasa, din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, în vederea amenajării unui spațiu destinat instalației de GPL.

Prin adresa nr. 746/13.02.2024, înregistrată la Consiliul Județean Constanța sub nr. 6190/23.01.2024, Primăria Comunei Băneasa informează că deține un teren în suprafață de 1.500 mp pe strada Trandafirilor în vecinătatea terenului situat la nr. 179 bis, însă dețină în imediata vecinătate terenuri în sola A 532/131, în suprafață de 630 mp și sola A 532/135 în suprafață de 1950 mp, terenuri ce îndeplinesc condițiile de amplasare a unei stații GPL, pentru racordarea la utilitățti a celor 4 locuinte protejate.

Având în vedere că pe cele două terenuri se va amplasa o stație GPL ce va deservi locuințele protejate situate în comuna Baneasa, strada Trandafirilor nr. 179bis, edificate prin proiectul "Sprijin pentru integrare comunitară", proiect implementat de Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, bunurile imobile solicitate se declară ca find bunuri de uz interes public județean, după preluarea acestora.

În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr.71/19.03.2024 privind aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Băneasa pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile (terenuri A532/131 - 630 mp și A532/135 - 1.950 mp), proprietate publică a Comunei Băneasa, din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța se află pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța:  Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

Proiectul, pe masa consilierilor județeni: Oborul General Scărișoreanu, situat în domeniul public al UAT Amzacea, preluat de Consiulul Județean Constanța (DOCUMENT)

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii