Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:35 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie din Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, la Reuniunea Satelor, în Săpânţa (galerie foto)

ro

21 Aug, 2018 00:00 940 Marime text
În perioada 18-19 august, o delegaţie din comuna Cumpăna, condusă de către primarul ec. Mariana Gâju şi însoţită de ansamblul Romancuţa, a fost prezentă la Reuniunea Satelor în Săpânţa, judeţul Maramureş. La eveniment au fost prezenţi în jur de 800 de artişti, meşteri, dansatori, rapsozi din ţară şi din regiunile Transcarpatia, Bucovina de Nord şi Voivodina.
 
„Satele unite ale României” este un proiect de promovare a culturii tradiţionale a României, pornit în 2018, anul Centenarului, şi menit să continue pe termen nelimitat. Proiectul este un apel adresat comunităţilor rurale: „Uniţi, suntem mai puternici!” şi publicului urban: „Veniţi să descoperiţi sătenii Europei!”. Reuniunea Satelor îşi propune să fie o petrecere centenară, o mare horă pe iarbă, nu un spectacol, ci o „repetiţie“ pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, de la Alba Iulia, de 1 decembrie.
 
„Centenarul înseamnă principii, credinţe şi valori, deoarece România s-a construit pe valori, principii şi mai ales pe credinţă. De aceea, consider că marcarea centenarului trebuie să aibă următoarele dimensiuni: dimensiunea educativă, dimensiunea modernizării, a patrimoniului şi a memoriei instituţionalizate, dimensiunea elaborării unor lucrări ştiinţifice fundamentale pentru România, toate acestea unite sub umbrela durabilităţii şi a impactului major în societatea românească. Principala dimensiune a centenarului este aceea educativă, pentru că tânăra generaţie, societatea românească în ansamblu, trebuie să-şi însuşească valorile, atitudinile şi convingerile patriotice şi să înţeleagă mesajul şi sacrificiul generaţiei Marii Uniri”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Ti-a placut articolul?

Comentarii