Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarat incompatibil Eugen Iliescu, primarul din comuna Dobromir, atacă în instanţă decizia ANI

ro

10 Apr, 2014 00:00 3616 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, ieri, că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în ceea ce priveşte opt foşti sau actuali aleşi locali (doi primari, trei viceprimari, doi consilieri locali şi un fost consilier local), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Printre aceşti aleşi locali figurează şi Eugen Iliescu, primarul comunei constănţene Dobromir. Potrivit ANI, Iliescu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 - 13 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al întreprinderii individuale Iliescu Eugen Întreprindere Individuală, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003“.

Primarul Eugen Iliescu susţine că va ataca în instanţă decizia ANI, pentru se simte nevinovat. El a menţionat şi că a fost la ANI şi şi-a prezentat punctul de vedere. „În iunie 2012, atunci când am ieşit primar, începeam recoltarea agricolă la întreprinderea individuală, aveam contracte în derulare, nu puteam să o închid aşa, pentru că aveam şi datorii. Ulterior însă am înfiinţat un SRL la care soţia mea e administrator şi am cesionat toate contractele de arendă la acel SRL. Dacă ANI îmi spune că aş fi putut proceda mai bine decât am făcut-o, dacă ei îmi pot da o soluţie mai bună... Eu mă consider nevinovat“, a explicat şeful administraţiei publice locale din Dobromir. Primarul a adăugat că odată cu încheierea ciclului agricol din 2012 şi cu plata tuturor datoriilor, întreprinderea individuală cu specific agricol pe care o deţinea a fost închisă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii