Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:43 26 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău - „Primăria continuă măsurile de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus COVID-19”

ro

29 Feb, 2020 00:00 983 Marime text

Primarul Decebal Făgădău a anunțat ieri că în aceste zile se ia legătura cu reprezentanții școlilor din municipiul Constanța, pentru a afla de la aceștia ce nevoi au pentru a putea respecta regulile de igienă și curățenie în contextul răspândirii coronavirusului.


„Nu facem politică pe acest subiect, dar este de notorietate că învățământul este subfinanțat. Vom aloca bani pentru materialele de igienă, de curățenie, de dezinsecție, de dezinfecție, așa cum s-a procedat și anul trecut, în contextul hepatitei”, a afirmat Făgădău. Peste 40 de unități de învățământ din municipiul Constanța au fost verificate până acum de echipele mixte de control formate din reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Poliției Locale.


Inspectorii vor să se asigure că toate grădinițele, școlile și liceele din oraș au stocuri suficiente de produse de curățenie și dezinfectanți. Totodată, în fiecare instituție de învățământ au fost distribuite pliante informative realizate de municipalitate.


În continuare, împreună cu personalul medical din instituțiile de învățământ, inspectorii le-au vorbit celor mici despre cum se pot proteja de  infecțiile respiratorii și le-au făcut un scurt instructaj despre modul de folosire a dispenserelor cu dezinfectanți.


În scop preventiv, toate unitățile de învățământ au fost dotate încă din luna decembrie cu materiale igienico-sanitare. Astfel de acțiuni vor avea loc la toate unitățile de învățământ din oraș. Primăria Municipiului Constanța face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii