Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău, despre cum se desfășoară sezonul estival, în contextul pandemiei de coronavirus

ro

27 Jul, 2020 15:32 1576 Marime text
  • Edilul vorbește despre două atitudini ale celor aflați în aceste zile pe litoral: una foarte responsabilă, din partea celor care au afaceri în zona turismului și pe de altă parte, o atitudine mai relaxată, din partea turiștilor
  • Decebal Făgădău face un apel la responsabilitate și afirmă că oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a făcut o scurtă analiză a modului în care se desfășoară sezonul estival, în contextul pandemiei de coronavirus.

Edilul vorbește despre două atitudini ale celor aflați zilele acestea pe litoral: una foarte responsabilă, din partea celor care au afaceri în zona turismului, (hotelieri, deținători de unități de alimentație plublică sau operatori de plajă) și, pe de altă parte, o atitudine mai relaxată, oarecum de înțeles, din partea turiștilor.

În zonele de plajă amenajate cu șezlonguri se încearcă păstrarea distanțării chiar dacă operatorii încasează mai puțini bani, iar în zonele unde nu există șezlonguri vedem că există o înghesuială și turiștii sunt cei care se apropie unul de celălalt.
 
Decebal Făgădău, apel la responsabilitate: Oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real!
 
“Ca un om responsabil, vă pot spune că cel mai bine nu ne protejează nici președintele, nici Organizația Mondială a Sănătății, nici premierul, nici primarul, nici polițistul și nici jandarmul. Fiecare dintre noi trebuie să ne protejăm.
 
Am fost în multe hoteluri și de la intrare am văzut kit-uri de dezinfecție sau măști care se pun la dispoziție dacă nu au turiștii, pentru a intra în hotel. Responsabilitatea aparține fiecăruia dintre noi. Situația nu este atât de dramatică precum se prezintă de anumite persoane, dar pericolul este mare.

Dacă vorbim numeric, în întreg județul Constanța, în ultimele 24 de ore, avem 13 cazuri dintr-un total de 811 cazuri de când a început pandemia.  Asta reprezintă mai puțin de 1,75% din total cazuri naționale. În schimb, există pericol pentru că este o zonă de aglomerare, iar lumea vine mai relaxată, cum este și firesc în vacanță, dar uită să se protejeze”, susține edilul municipiului Constanța.
Apelul său este unul la responsabilitate individuală, de a ne pune în siguranță familiile și pe cei dragi. “Toată lumea trebuie să înțeleagă că facem un efort comun.  Reacționăm instituțional dar nu putem să păzim fiecare om. Nu cred că mai merge doar cu amenzi și amenințări. Oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real” – a mai spun primarul municipiului Constanța într-o intervenție la postul public de radio.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii