Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Darurile pentru elevi - o certitudine, alimentele pentru pensionari, o necunoscută Constanţa intră cu întârziere în spiritul sărbătorilor de iarnă (galerie foto)

ro

08 Dec, 2015 00:00 2054 Marime text


Dacă pentru elevi, Primăria Constanţa va oferi daruri de sărbători, în spiritul cultivat de Radu Mazăre în ultimii ani, pentru pensionari, situaţia ar putea să nu fie la fel de bună. Ieri, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că, la fel ca în anii trecuţi, „toţi preşcolarii şi şcolarii din Constanţa vor primi pachete în ultima săptămână de şcoală“. „Ele vor conţine dulciuri şi jucării“, a spus şeful administraţiei publice locale din Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Tot pentru cei mici, Făgădău a declarat că astăzi patinoarul din cadrul Festivalului Iernii va fi deschis publicului. Întârzierea a fost cauzată de faptul că, pentru a putea susţine instalaţiile de răcire, ENEL a trebuit să facă mai multe lucrări. Dar este şi o veste bună: patinoarul va fi deschis până pe 28 februarie, dacă vremea va fi favorabilă menţinerii gheţii. Şi chiar dacă Festivalul iernii a debutat cu stângul, aşa cum chiar primarul a admis, evenimentul va beneficia şi de o deschidere „oficială“.
 
Tot ieri, Făgădău a „devoalat“ o parte dintre surprizele care îi aşteaptă pe constănţeni de Revelion în Piaţa Ovidiu. „De la ora 18.00 începe Welcome Party, iar de la ora 22.00 începe programul, până la ora 02.00. Vom avea «main artists» precum Andreea Bănică, Vunk, Guess Who şi Maria Radu. Eu voi fi acolo, unde îi aştept şi pe constănţeni“, a declarat Făgădău.
 
Amintim că atât Festivalul Iernii, cât şi Revelionul 2016 sunt organizate de o asociaţie, respectiv o firmă apropiate senatorului Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi

Distracţie pe bani publici - Revelion 2016, organizat pe banii Primăriei Constanţa de o firmă „moşită“ de Sebastian Ghiţă (documente)

Festivalul Iernii şi Revelionul din Constanţa, organizate de două instituţii din „ograda“ lui Sebastian Ghiţă

 
Totuşi, deşi Primăria încearcă să intre în spiritul sărbătorilor, oraşul nu arată nici pe departe aşa cum ar trebui. Şi asta pentru că, aşa cum explică Făgădău, la Constanţa avem o „anomalie“. Firma, care are delegat serviciul de iluminat public, nu se poate ocupa şi de montarea şi demontarea instalaţiilor. „Astfel, a trebuit să facem două licitaţii: una pentru închirierea instalaţiilor şi alta pentru montarea şi demontarea lor. Am avut contestaţii la cea din urmă şi aşteptăm soluţionarea acestei contestaţii. După aceea, vom monta şi luminiţele, pe care însă le vom ţine mai mult“, a declarat Făgădău.
 
Aşa cum am spus şi mai sus, dacă pentru elevi Primăria va oferi daruri, pentru pensionari, situaţia ar putea să nu fie la fel. Pensionarii constănțeni ar putea să nu primească pachetele cu alimente până de sărbători. Primarul Decebal Făgădău a declarat, ieri, după ședința de Consiliu Local, că a avut o întâlnire cu ofertanții, urmând să se mai întâlnească încă o dată cu aceștia pe data de 14 decembrie. În funcție de ceea ce se va întâmpla în această zi, va decide dacă distribuie pachetele luna aceasta.
 
„Am avut o întâlnire cu ofertanții. Pe data de 14 decembrie vom avea a doua achiziție. Dacă vor fi câștigători, dăm pachetele și pentru noiembrie și pentru decembrie, în această lună. Dacă nu, toată suma de bani o reportăm și dăm anul viitor“, a lămurit Decebal Făgădău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii