Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:57 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă Radu Mazăre vopsea blocuri în campania electorală din anul 2000, studenţii lui Făgădău pictează vapoarele

ro

29 Mar, 2016 00:00 1557 Marime text


Cu implicare financiară redusă din partea Primăriei Constanţa, dar cu imaginaţia debordantă şi prin efortul studenţilor voluntari dornici să capete experienţă, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului, Decebal Făgădău, şi-a asigurat multiple acţiuni în perioada campaniei electorale premergătoare scrutinului din 5 iunie. 
 
Pe 13 august 2015, primul vapor-simbol al municipiului Constanţa, situat la intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, avea să fie dezvelit de viceprimarul Decebal Făgădău. Acesta fusese pictat conform creaţiei câştigătoare din cadrul concursului „Culorile României la Constanţa - Vapor I“, un concept creativ „Marea la răsărit, integrată urban“. Încă de atunci, cel care aspiră acum la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ promitea să continue schimbările din oraş. Erau vizate pentru îmbunătăţirea imaginii două blocuri din Piaţa Ovidiu, amplasate în apropierea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, piaţeta de la Casa de Cultură şi chiar tonetele pentru vânzarea de flori şi legume. Totul avea ca scop crearea unei noi identităţi urbane a municipiului Constanţa, prin implicarea studenţilor şi pe baza voluntariatului, în cea mai mare măsură. A trecut ceva vreme de atunci şi… nimic nou sub soare.
 
Mai mult, abia acum, la aproximativ un an de la inaugurarea primului vapor pictat, cei care au lucrat efectiv vor putea fi cunoscuţi de constănţenii sau turiştii care vor trece prin zonă. Asta pentru că, profitând de faptul că Decebal Făgădău a lansat o nouă invitaţie studenţilor de a se implica în reamenajarea intersecţiilor şi scuarurilor din oraş, cel ce a coordonat activitatea în primul proiect a venit cu o plachetă pe care sunt trecute numele tinerilor care au pictat vaporul.


 

Nu aduce anul ce va aduce luna mai 2016

Chiar dacă timpul ar fi permis materializarea promisiunilor din vara anului trecut, se pare că Decebal Făgădău a preferat să le dea un răgaz studenţilor voluntari. Oricum venea anul electoral 2016 şi, deşi nu recunoştea public faptul că va intra în competiţia electorală pentru Primăria Constanţa, ştia că asta urmează.

Iată de ce, în perioada următoare, cu precădere în luna mai, adică în plină campanie electorală, vom asista la multiple tăieri de panglici, dezveliri şi alte evenimente de acest gen, care, desigur, vor schimba imaginea municipiului Constanţa, dar, totodată, îi vor asigura o vizibilitate sporită candidatului PSD la şefia administraţiei locale, în speţă, Decebal Făgădău.
 
Deşi a fost „un proiect care s-a întâmplat repede“, după cum a recunoscut-o chiar Făgădău, vaporul vopsit nu a mai avut „urmaşi“. Până acum. În scurt timp, şi celelalte vapoare din municipiu vor fi repuse în câmpul vizual al constănţenilor.

„Până la Zilele Municipiului Constanţa ne propunem ca toate celelalte patru vapoare să fie reintegrate în viaţa noastră, a constănţenilor. Fiecare va avea alt aspect. Vor fi concursuri, voluntari, premii… totul până pe 21 mai“, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău.

Citeşte şi Primul vapor simbol al Constanţei a devenit un concept de artă urbană (galerie foto + video)

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii