Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:27 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă aţi fost amendaţi, consideraţi-vă intraţi în legalitate Făgădău - „Autorizaţia de construire pentru branşamente şi instalaţii pentru racordarea la reţeaua de gaz a fost eliminată“

ro

02 Dec, 2019 00:00 3147 Marime text
Mai multe asociaţii civice din Constanţa au semnalat în ultima perioadă faptul că cetăţenii care s-au racordat la reţeaua de gaze după anii 2000 sunt amendaţi de Direcţia Poliţia Locală pentru lipsa autorizaţiilor de construire. Potrivit Legii 50/1991, asociaţiile de proprietari au primit amenzi începând cu 1.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei pentru coloana principală, iar unele doar avertismente.
 
După ce într-o emisiune de la o televiziune locală primarul municipiului Constanţa a cerut public Poliţiei Locale să nu mai amendeze asociaţiile care s-au debranşat de la sistemul centralizat în urmă cu 9-10 ani, ci să le să dea avertismente şi să le solicite locatarilor să intre în legalitate, edilul-şef vine cu noi precizări pe acest subiect.
 
„Legea 50 privind autorizarea lucrărilor de construire nu prevedea aplicarea de avertisment. Primăria a aplicat sancţiuni acolo unde coloana principală a fost realizată fără autorizaţie, iar unde doar branşamentele şi instalaţiile au fost realizate neautorizat nu s-a amendat. Acolo unde s-au dat amenzi şi pentru branşamente, înainte de mandatul meu, unii au câştigat în instanţă şi alţii au pierdut. Nu ştiu..
Le-am cerut poliţiştilor locali ca atunci când merg într-o scară de bloc să facă un singur proces-verbal, astfel încât toată lumea să intre în legalitate plecând de la acel proces-verbal.
Am discutat despre acest aspect şi cu preşedinţii de asociaţii de proprietari.
De la începutul lunii noiembrie, Legea 50 a fost simplificată, astfel încât nu mai este necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru branşamente. Astfel, orice asociaţie care doreşte să se racordeze la reţeaua de gaze trebuie să obţină autorizaţie de construire doar pentru coloana de pe casa scării, în timp ce pentru branşament şi instalaţia interioară se întocmeşte o documentaţie tehnică pe care şi-o asumă firma care o realizează. Nu se mai vine cu ea la primărie. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul reţelelor de apă, canalizare, de comunicaţii sau electrice.
 
Astfel, cei care nu au avut autorizaţii de construire pentru branşamente, odată cu simplificarea Legii 50 se pot considera intraţi în legalitate prin efectul aplicării normativului. Chiar şi cei care au un proces-verbal care le impunea intrarea în legalitate”, a precizat primarul Decebal Făgădău.
 
Cât priveşte utilizatorii sistemului centralizat de încălzire, primarul a anunţat că la rectificarea bugetară aprobată recent a fost suplimentată subvenţia pentru căldură, astfel încât constănţenii să plătească şi în această iarnă 250 lei pentru gigacalorie.
 
Citeşte şi:
 
Constănţeanul supărat Scandal. Poliţia Locală amendează primii posesori de centrale pe gaz. Făgădău pledează pentru avertismente şi intrarea în legalitate
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii