Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:26 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna, gazda conferinţei „Formare şi instruire în Europa“ Parteneriat între un liceu din regiunea Calabria (Italia) şi Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ (galerie foto)

ro

13 Apr, 2019 00:00 891 Marime text
În parteneriat cu Primăria Comunei Cumpăna şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna a organizat, ieri, conferinţa cu tema „Formare şi instruire în Europa”. Manifestarea se desfăşoară sub auspiciile Asociaţiei Europene a Profesorilor si ale Federaţiei Naţionale a Profesorilor Italieni, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” fiind în această săptămână gazda întâlnirii finale din cadrul Premiului Internaţional „Marco e Alberto Ippolito”, la care participă tineri din 10 ţări. În cadrul acestui proiect, în comuna Cumpăna au fost prezenţi zeci de oaspeţi din Europa, elevi şi profesori reuniţi pentru a celebra valorile europene.
 
„Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân», cu care Primăria Comunei Cumpăna şi Liceul Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» are un parteneriat, găzduieşte întâlnirea finală din cadrul Premiului Internaţional «Marco e Alberto Ippolito». Zeci de oaspeţi din Europa se află la Constanţa, pentru a participa la diverse activităţi. Vorbim de 12 licee din 10 ţări europene. Important este faptul că oaspeţii au fost prezenţi, vineri, şi la campusul Liceului Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna. Astfel, se pune accentul pe talentul elevului, importanţa educaţiei, parteneriate dintre licee, dar şi pe colaborări. Toate acestea pot fi exprimate în cadrul concursurilor internaţionale. Evenimentul este la cea de-a 17-a ediţie şi este pentru a doua oară când se desfăşoară în România. Constanţa a fost aleasă datorită profesorului Vasile Nicoară (directorul Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân» - n.r.), un om cu spirit european. Este important că, vineri, au fost puse bazele unui parteneriat dintre un liceu din regiunea Calabria (Italia) şi Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Nu este deloc puţin acest lucru, atâta vreme cât ne dorim să deschidem universul elevilor noştri. Aceştia sunt invitaţi să participe, prin programele Erasmus, la diferite proiecte, care pun în valoare elevul şi spiritul european“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
„Activitatea s-a încheiat cu spectacolul oferit de elevii noştri, membri ai celor două ansambluri de dans tradiţional, «Româncuţa» şi «Kardelen», care au fost extrem de apreciaţi de oaspeţii noştri, pentru modul cum promovează dansul şi portul popular“, a transmis directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, prof. Monica Oana Nuţu.
 
Reamintim că în perioada 10 - 14 aprilie Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa este gazda întâlnirii finale din cadrul Premiului Internaţional „Marco e Alberto Ippolito”. Vorbim despre un concurs la care participă tineri din 10 ţări ce concurează la patru secţiuni: poezie, fotografie, eseu şi cercetare sociologică. Ediţia a XVII-a, organizată la Constanţa de către Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, este a doua din istoria proiectului în care întâlnirea finală se desfăşoară în România. În cadrul Premiului Internaţional „Marco e Alberto Ippolito” participă zece ţări: România, Italia, Germania, Suedia, Cehia, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Portugalia.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii