Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:03 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale şi sancţiuni! Poliţia Locală Techirghiol face „inventarul“ terenurilor şi imobilelor nesalubrizate

ro

08 Jun, 2017 00:00 5087 Marime text
Staţiune balneoclimaterică situată pe primul loc în topul staţiunilor balneare din România, Techirghiol trebuie să aibă grijă şi de imaginea oferită turiştilor veniţi aici să se trateze. Iată de ce reprezentanţii administraţiei publice locale au demarat un amplu program de verificare, terenurile şi construcţiile nesalubrizate de pe raza oraşului Techirghiol fiind în plină inventariere.
 
„În perioada 2 mai - 30 iunie anul curent, Poliţia Locală efectuează controale pentru întocmirea unei analize privind imobilele tip teren şi cele tip construcţie nesalubrizate din localitate“, ne-a precizat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu. Totul se desfăşoară în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, secţiunea a 2-a, art. 10, prin care sunt specificate obligaţiile ce le revin cetăţenilor în acest sens.
 
La normativul menţionat anterior se adaugă şi Anexa nr. 11 din HCL nr. 161, aprobată de consilierii locali din Techirghiol pe 20 decembrie anul trecut, în care este stipulată obligativitatea agenţilor economici, a instituţiilor şi a persoanelor fizice de a menţine igiena şi protecţia mediului în oraş. „Toţi au obligaţia să asigure permanent starea de curăţenie pe terenurile pe care le deţin şi pe căile de acces, pe străzile şi trotuarele din jurul incintelor, să întreţină zonele verzi existente, să efectueze dezinsecţia şi deratizarea imobilelor şi incintelor pe care le deţin şi, nu în ultimul rând, să nu depoziteze mărfuri, ambalaje sau alte obiecte pe domeniul public care afectează estetica oraşului şi îngreunează circulaţia pietonală“, a subliniat edilul-şef al urbei.

Sarcinile poliţiştilor locali

În contextul prezentat, poliţiştii locali din Techirghiol au fost repartizaţi pe zone şi au început să colinde oraşul în lung şi-n lat. Aceştia au ca sarcini: depistarea locaţiilor neîngrijite, neigienizate sau neîmprejmuite, identificarea proprietarilor imobilelor lăsate în paragină, somarea acestora în vederea luării, în termen de maximum 30 de zile, a măsurilor ce se impun, precum şi sancţionarea contravenţională a celor care nu s-au conformat măsurilor impuse în somare.
 
„Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Poliţia Locală a oraşului Techirghiol au luat la cunoştinţă toate prevederile Planului de acţiune în domeniul protecţiei mediului şi îşi vor îndeplini cu stricteţe sarcinile care le revin. Atât noi, ca administraţie publică locală, cât şi localnicii, ca gazde, avem obligaţia de a menţine oraşul curat, de a ne îngriji de spaţiile verzi şi de a păstra în ochii turiştilor imaginea unei staţiuni îngrijite“, este de părere primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii