Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:15 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Constanţa va avea, începând de azi, primar interimar

ro

08 Jun, 2015 00:00 2475 Marime text

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa va desemna, astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa. Asta după ce, la finalul săptămânii trecute, Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa, a emis ordinul de încetare a mandatului de primar, înainte de termen, al lui Radu Mazăre, ca urmare a demisiei acestuia din urmă.

Consilierii locali Gabriel Candindatu, Tudorel Chesoi, Vasile Chirondojan, Valentin Ciorbea, Marioara Cojoc, Mircea Dobre, Daniel Georgescu, Temur Ibraim, Virgil Lixandru, Radu Matei, Carmen Onciu, George Papari, Valentin Pîrvulescu, Vasile Roşu, Iustin Fabian Roman şi George Vişan au convocat, pentru astăzi, începând cu ora 11.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, context în care va fi desemnat un viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa. Demersul CLM Constanţa are loc după ce reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a emis, vineri, ordinul de încetare a mandatului de primar, înainte de termen, al lui Radu Mazăre. Practic, ceea ce se va întâmpla astăzi este repetarea procedurii din data de 7 aprilie, atunci când viceprimarul Decebal Făgădău, considerat „noul Mazăre de Constanţa“, a preluat, în urma votului Consiliului Local, atribuţiile de primar. Diferenţa constă în faptul că, la data respectivă, preluarea atribuţiilor de primar de către unul dintre cei doi viceprimari venea ca urmare a emiterii, de către prefect, a unui ordin de suspendare din funcţie a lui Mazăre. De data aceasta, procedura are loc, aşa cum am menţionat mai sus, ca urmare a emiterii ordinului de încetare a mandatului de primar al fostului social-democrat Radu Mazăre. Votul va fi, şi de data aceasta, secret. Ceea ce trebuie însă menţionat este că, în urma votului de astăzi, viceprimarul care va prelua atribuţiile va îndeplini funcţia de primar interimar.

Consilierii vor avea de ales între cei doi viceprimari: Gabriel Stan şi Decebal Făgădău. E puţin probabil însă ca aleşii CLM Constanţa să-l prefere pentru funcţia de primar pe Gabi Stan, având în vedere faptul că social-democratul s-a făcut nevăzut la ultimele şedinţe ale Consiliului Local, dar şi calitatea de suspect pe care, conform unor surse, acesta o are în dosarul Mazăre-Strutinsky.

 Citeşte şi 

„Surse - Cine sunt suspecţii din dosarul Mazăre-Strutinsky! Printre ei, viceprimarul Gabi Stan (documente+referat DNA)“

Ti-a placut articolul?

Comentarii