Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima şedinţă de când Mazăre nu mai e primar Consiliul Local Constanţa insistă cu preluarea CET-ului (document)

ro

28 May, 2015 00:00 1788 Marime text


Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte marţi, 2 iunie, în şedinţă ordinară, eveniment pe a cărui ordine de zi figurează, până la acest moment, 22 de proiecte de hotărâre. Este prima şedinţă a CLM Constanţa de când fostul social-democrat Radu Mazăre a demisionat din funcţia de primar, după 15 ani de mandat. De altfel, în cadrul şedinţei, consilierii locali vor lua act de demisia lui Mazăre de la conducerea administraţiei publice locale.

Unul dintre proiectele incluse pe ordinea de zi face referire la validarea unui nou consilier local, în urma demisiei din CLM Constanţa a social-democratului Răducu Popescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa. Propunerea PNL Constanţa pentru locul de consilier local vacant este Raluca Trandafir. Mai multe detalii despre liberală puteţi afla citind materialul „Raluca Trandafir, propusă de PNL în locul lui Răducu Popescu în Consiliul Local Constanţa (documente)“.
 
Tot în şedinţa programată săptămâna viitoare, aleşii locali vor dezbate un proiect de hotărâre care se referă la achiziţia serviciilor de asistenţă şi reprezentare juridică a municipiului Constanţa în procedura de preluare de către Consiliul Local Constanţa a CET Palas - sucursala Constanţa. Acest proiect de hotărâre ajunge pe ordinea de zi după ce Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, declara, la finalul şedinţei CLM Constanţa din martie, că CLM va prelua CET-ul doar dacă proiectul de divizare a CET în cele trei societăţi - CET Constanţa, CET Bucureşti şi CET Titan - va fi corectat. Mai mult, viceprimarul cu atribuţii de primar anunţa şi că administraţia locală a atacat în instanţă actul de divizare. „Urmare a divizării din CET în trei alte societăţi - CET Constanţa, CET Bucureşti, CET Titan -, municipiului Constanţa am considerat că i-au fost repartizate în mod injust nişte datorii care nu ne aparţineau. Tocmai de aceea, am atacat actul de divizare, dar totodată am statuat că, în condiţiile în care aceste mici neconformităţi sunt remediate, Consiliul Local e de acord să preia CET-ul, să-l integreze alături de RADET într-un sistem centralizat şi ulterior să găsim soluţii astfel încât să reducem preţul la gigacalorie“, a explicat, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa din martie, viceprimarul Decebal Făgădău, acum cu atribuţii de primar. Tot atunci, el preciza că nu cunoaşte provenienţa acestor datorii, care se ridică la impresionanta sumă de 40 de milioane de euro (!), dar sublinia că datoriile nu au fost generate „din activitatea de producere şi distribuţie a agentului termic pe raza municipiului Constanţa“.
În pofida faptului că edilul sublinia că preluarea CET nu se va face decât în condiţiile în care proiectul de divizare va fi corectat şi, deci, datoria va dispărea, CLM Constanţa face, după toate semnalele, încă un pas pentru preluarea CET-ului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii