Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanţa acordă facilităţi fiscale Ministerului Administraţiei şi Internelor

ro

25 Jul, 2012 02:37 2140 Marime text
proiect_mai_Complex_Meridian.jpgConsilierii locali constănţeni vor dezbate, vineri, un proiect de hotărâre care se referă la acordarea unor facilităţi fiscale Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală Logistică, referitoare la plata obligaţiilor fiscale.

Potrivit proiectului, urmată să fie aprobată „scutirea de la plata majorărilor de întârziere calculate până la data de 19.07.2012, pentru debitele reprezentând impozite şi taxe locale stabilite în sarcina Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală Logistică".

Aşa cum se arată în adresa formulată de Direcţia Generală Logistică către Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa, suma aferentă obligaţiilor de plată, reprezentând impozite şi taxe locale, precum şi accesoriile calculate până la 19 iulie este de 751.874 lei - debite - obligaţii principale, 818.692 lei - obligaţii accesorii. Direcţia Generală Logistică din cadrul MAI solicită „scutirea de la plată a obligaţiilor accesorii calculate până la data plăţii efective a debitelor" din mai multe motive. Concret, instituţia mai sus menţionată susţine că „în cadrul Complexului Meridian din staţiunea Mamaia, aflată în administrarea MAI, se desfăşoară activităţi de cazare şi masă pentru personalul propriu, pentru a căror prestare se percepe un tarif stabilit fără cotă de adaos comercial şi profit, reglementate de prevederile Hotărârile Guvernului nr. 787/2003 privind înfiinţarea pe lângă MAI a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii". „În accepţiunea noastră, în aceste spaţii nu se desfăşoară activitate economică, fapt pentru care nu am declarat, nici achitat impozitele şi taxele locale legate efectiv de activitatea economică, respectiv taxă teren, taxă privind creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în staţiunea Mamaia şi taxă pe clădiri", se mai menţionează în adresa înaintată SPIT Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii