Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Tulcea analizează opt oferte pentru o investiţie de peste 80 de milioane de lei Se reabilitează drumul dintre Tulcea şi Constanţa

ro

20 Nov, 2013 00:00 1081 Marime text
Drumul care face legătura între Tulcea şi Constanţa va fi reabilitat în următorii doi ani, lucrările urmând să se ridice la suma de 84,7 milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Judeţean Tulcea a demarat procedurile de licitaţie pentru atribuirea contractului, în prezent autoritatea contractantă analizând cele opt oferte primite în acest sens.
Lucrările vor fi plătite de la bugetul de stat şi ar trebui să fie gata în termen de doi ani, ele urmând a începe în anul 2014.
La o primă evaluare, „reabilitarea drumului care face legătura între capitalele celor două judeţe din Dobrogea ar urma să coste 84,7 milioane de lei, din care 44,7 milioane de lei ar urma să fie cheltuiţi în 2014 şi 40 de milioane de lei în 2015”, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Tulcea.

În cadrul aceluiaşi proiect vor fi executate şi alte lucrări, precum montarea de parapet metalic în zona rampelor podurilor şi în localităţi, în zona curbelor cu rază mică şi înlocuirea parapetului metalic deteriorat. De asemenea, vor fi realizate marcaje orizontale, vor fi amplasate panouri indicatoare, vor fi realizate borne kilometrice şi hectometrice şi reabilitate cele deteriorate în prezent.
„Prin acest proiect va fi reabilitat DN 22 (Tulcea - Constanţa) pe 49 de kilometri, de la kilometrul 227 până la kilometrul 178. Investiţia va fi gata la finalul anului 2015, spune preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, cel care a dus această problemă în faţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Marilor Proiecte, Dan Şova, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii