Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:26 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa dă startul finanţărilor din fonduri nerambursabile. 10.000.000 de lei dintr-un foc doar pentru sport

ro

22 Feb, 2016 00:00 1532 Marime text

 
Judeţul Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa îşi propune să susţină, cu finanţare din fonduri publice, proiectele şi programele cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramură de sport judeţean, precum şi acţiuni sau programe culturale de interes general, în conformitate cu prevederile bugetare pentru anul 2016, în cuantum total de 12.000.000 de lei.
 
Finanţările nerambursabile se acordă conform bugetului general al CJC pe anul 2016, aprobat prin HCJC nr. 42/04.02.2016 - pentru domeniul Sport, potrivit dispoziţiilor HCJC nr. 41/04.02.2016.
 
Finanţarea proiectelor se va face în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, a Ordinului nr. 130/2006 privind finanţarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramură de sport judeţene şi ale municipiului Bucureşti, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor şi proiectelor culturale, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Programul anual de finanţări nerambursabile prevede suma de 10.000.000 de lei pentru proiecte şi programe sportive, precum şi proiecte, programe sau evenimente sportive ale asociaţiilor şi cluburilor paralimpice.
Pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public general, regional sau judeţean, programul anual îşi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 2.000.000 de lei, după cum urmează:
  • olimpiade şi concursuri şcolare de interes local, judeţean sau naţional;
  • festivaluri şi manifestări artistice, culturale şi tradiţionale organizate la nivel local, judeţean sau naţional;
  • programe culturale şi educative pentru copii şi tineret în judeţul Constanţa;
  • târguri culturale interne şi internaţionale 
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face pe bază de selecţie de oferte, de către comisii numite prin dispoziţia vicepreşedintelui CJC. Documentaţiile se vor depune începând cu 22.02.2016, data-limită fiind stabilită la 22.03.2016, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise a doua zi, de la ora 10.00.
 
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul judeţean. Orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial are dreptul de a propune un proiect, respectând condiţiile de eligibilitate, înregistrare, capacitate tehnică şi capacitate financiară stabilite de reglementările legale în vigoare şi în limita fondurilor publice aprobate. Propunerile de proiecte se vor depune la Direcţia de Cultură, Sport, Turism şi Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, direcţie ce va face demersurile necesare şi legale pentru desfăşurarea în bune condiţii a tuturor programelor şi proiectelor derulate din fonduri publice ce vor fi selectate pentru anul 2016. Programul anual va cuprinde mai multe sesiuni de selecţie a ofertelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii