Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:38 04 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Comuna Cumpăna din județul Constanța a obținut statutul de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO

ro

03 Aug, 2022 10:46 695 Marime text


 
Comuna Cumpăna din județul Constanța, alături de alte 10 comune din 10 județe ale țării (din cele 2863 de comune), au obținut statutul de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, statut acordat prin decizia S.G. al CNR UNESCO nr. 24 din 29.07.2022.
 
 
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului - Mariana Gâju, a depus în numele Căminului Cultural Cumpăna dosarul de aplicant pentru acordarea calității de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în domeniul culturii – educație interculturală și de promovare a diversității și patrimoniului cultural, precum și în domeniul educației – educație echitabilă și de calitate pentru tineri și adulți, în context de învățare formale și non-formale.
 
Tradițiile și obiceiurile dobrogene ale comunei Cumpăna vor fi cunoscute de către cele 192 de țări care, împreună cu România, sunt membre ale UNESCO, deoarece acestea sunt comori inestimabile izvorâte din experiență de viață și înțelepciune, care definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor și care joacă un rol deosebit de important în crearea identității naționale și a sentimentului de apartenență la un grup bine definit.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii