Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:26 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Agricol Poarta Albă ar putea fi reabilitat Încep lucrările pentru alimentarea cu apă potabilă în satul Nazarcea

ro

27 Jan, 2016 00:00 1919 Marime text

 
2016 aduce schimbări decisive în comuna constănţeană Poarta Albă. Aleşii locali sunt nerăbdători ca noile sesiuni de depuneri de proiecte pentru finanţare europeană să se deschidă. În atenţia administraţiei publice locale se află în special reabilitarea Colegiului Agricol Poarta Albă. Unitatea de învăţământ ar urma să primească o nouă înfăţişare prin zugrăvirea şi izolarea termică a faţadei. De asemenea, geamurile vechi vor fi înlocuite cu unele noi, de tip termopan.
 
Lucrări ample se vor desfăşura şi în interiorul unităţii de învăţământ. Astfel, reţelele termice, electrice şi sanitare vor fi schimbate cu unele noi. Pentru finanţarea acestui proiect, Primăria va solicita de la Uniunea Europeană nu mai puţin de 500.000 de euro.
 
Un alt proiect care se află în atenţia Primăriei Poarta Albă vizează finalizarea reţelei de canalizare în satul Nazarcea (Galeşu), cât şi în Poarta Albă. Lucrările, începute în luna decembrie a anului trecut, s-au oprit o perioadă, din cauza vremii geroase, însă vor continua de la 1 martie. „Mi se pare important să avem o reţea puternică de canalizare în comună, de aceea am depus proiectul. Acesta se derulează cu ajutorul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a acordat satului Nazarcea 1 milion şi jumătate de lei, iar localităţii Poarta Albă, 9 milioane de lei“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.
 
Comunitatea din Poarta Albă ar putea avea în curând şi străzi asfaltate, dacă administraţia locală va reuşi să depună un proiect în acest sens. „Proiectul este deja pregătit, aşteptăm ca sesiunile de depuneri să devină active şi cu siguranţă vom face acest pas. Ne-am zbătut să facem mai întâi canalizarea şi acum am dori să asfaltăm. Să facem lucrurile ca la carte!“, a adăugat primarul Vasile Delicoti.
 
Dacă planurile gospodarului-şef se vor concretiza, Poarta Albă va mai atrage de la Uniunea Europeană aproximativ un milion de euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii