Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC, demersuri pentru preluarea clădirilor fostelor cinematografe constănţene. Teatrul pentru Copii şi Tineret s-ar putea muta în clădirea fostei săli „Popular“, parte a unei asocieri a RADEF

ro

25 Dec, 2018 00:00 1897 Marime text
Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a anunţat că anul viitor va face demersuri pentru preluarea clădirilor fostelor cinematografe „Bulevard“, „Albastros“ şi „Popular“, aflate sub administrare judiciară.
 
„Cel mai tare mă doare că deocamdată nu am reuşit nici măcar fostul cinema «Popular» să-l recuperăm. Dacă se va reuşi această preluare, intenţionăm să-l reabilităm, să-l amenajăm şi să mutăm acolo Teatrul pentru Copii şi Tineret «Căluţul de mare», să nu mai stăm în aceea clădire improprie. Vreau să văd din punct de vedere legal dacă vom putea prelua aceste clădiri. Aşteptăm răspunsuri clarificatoare. Nu mă interesează cine le are închiriate în prezent. Conform unor hotărâri de Guvern, noi vom solicita proprietatea clădirii, cel puţin în cazul sălii fostului cinematograf Popular”, a precizat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.
 
Facem menţiunea că RADEF „România Film” derulează în prezent un contract de asociere pentru sala fostului cinema „Popular“ cu o societate comercială care administrează o afacere din domeniul entertainment-ului. Este vorba despre Clubul Bellagio şi despre societatea Avva Club SRL din Bucureşti, controlată de Iuliana Dragomir.
 
În ceea ce priveşte fostul cinematograf „Progresul“, şeful CJC spune că această clădire este deja istorie, a fost privatizat, acolo nu se mai poarte face nimic.
 
Potrivit unei legi date în 2013, RADEF trebuia să predea toate cinematografele autorităţilor locale, doar că nicio clădire de acest gen nu a mai ajuns în patrimoniul acestora, din cauza unor litigii în instanţă prin care a fost suspendat Ordinului Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional ce dispunea respectivul transfer.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii