Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine plăteşte? Misterul proiectului Top Secret Locuitorii din Henri Coandă, scutiţi de impozitele pe clădiri şi terenuri

ro

18 Feb, 2013 21:54 1902 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, ieri, un proiect de hotărâre privind „stabilirea unor măsuri fiscale pentru imobilele situate în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa". Ce prevede acest proiect care, de altfel, nici nu s-a numărat printre proiectele puse la dispoziţia consilierilor? Ei bine, el face referire la scutirea de la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri a constănţenilor care locuiesc în campusul social Henri Coandă. Cu alte cuvinte, peste 2.000 de persoane nu vor achita aceste dări către administraţia locală. Pentru că de fapt nici nu sunt ale lor.

Numai că primarul Mazăre nu a vorbit ieri despre acest proiect. Gest oarecum surprinzător, având în vedere faptul că ori de câte ori edilul şef a avut ceva de comunicat despre acest cartier, a făcut-o cu surle şi trâmbiţe. Mai mult, aşa cum spuneam, el nici nu s-a aflat printre documentele date spre studiu aleşilor locali. Proiectul a trecut, deci, într-o discreţie totală.

Proiectul cartierului social Henri Coandă a fost cea mai importantă iniţiativă pe care Mazăre a mizat în campania electorală pentru cel de-al patrulea mandat de primar. Aşa cum a făcut-o cu locuinţele pentru tineri din Baba Novac, edilul şef a bătut luni de zile monedă pe proiectul locuinţelor modulare. El i-a folosit nu doar în campania pentru alegerile locale, ci şi în cea pentru scrutinul din 9 decembrie, atunci când premierul Victor Ponta şi candidaţii USL Constanţa la un mandat de parlamentar s-au afişat în această zonă, urcând pe scenă şi făcând o serie de promisiuni.

Cine va suporta însă taxele şi impozitele de la care locuitorii din acest cartier sunt scutiţi? De unde va lua Primăria Constanţa banii necesari pentru acoperirea acestor dări? Răspunsul este deja cunoscut. Evident, tot contribuabilii de bună credinţă. Nu toţi dintre ei sunt alegătorii fideli ai primarului Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii