Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cimitirul Negru Vodă va fi reabilitat și modernizat (DOCUMENT)

ro

08 Oct, 2022 16:12 1616 Marime text

 
  • Cimitirul se află pe strada Liniștei nr. 2A, orașul Negru Vodă
 
Primăria Orașului Negru Vodă a depus la APM Constanța un memoriu privind reabilitarea și modernizarea cimitirului orășenesc, cât și branșarea la utilități publice, oraș Negru Vodă.
 
Amplasamentul se află pe strada Liniștei nr. 2A, orașul Negru Vodă. Prin prezentul proiect se propune reabilitarea și modernizarea cimitirului orășenesc prin realizarea următoarelor lucrari:
- împrejmuirea terenului cu gard din plasă bordurată zincată dublat de o perdea verde formată din plante cățărătoare și gard viu, pe o lungime de 444,32 m. În prezent terenul este împrejmuit cu gard din plăci de beton prefabricat pe o cu lungime de 367,76 m. Astfel, la terminarea lucrărilor terenul va fi împrejmuit pe o lungime totală de 812,02m;
- asigurarea accesului în încinta cimitirului prin realizarea a 8 porți auto și pietonale;
- amenajarea aleilor principale și a aleilor de acces între morminte, atât în zonele integral ocupate de morminte cât și în zonele care în prezent sunt libere. Cimitirul dispune în prezent de teren liber care însumează 1802 locuri libere pentru morminte. Amplasarea mormintelor noi se va face cu respectarea distanței minime de 100m față de cea mai apropiată locuință, în raport cu limita cimitirului.
- iluminarea și supravegherea aleilor principale cu ajutorul camerelor video amplasate pe stâlpi de iluminat,
- amplasarea de coșuri de gunoi și bănci de odihnă pe aleile principale,
- salubrizarea amplasamentului
- în zonele ocupate integral de morminte se vor fixa crucile cazute, se vor curăța și îndrepta mormintele vechi;
- Se va amenaja spațiu verde în suprafață de 490,65 mp iar arborii existenți se vor pastra.
- Realizarea unei construcții cu destinație de corp administrativ și a unei construcții cu destinație de grupuri sanitare.
 
Amplasamentul analizat este situat în intravilanul orașului Negru Voda și are o suprafață totală de 43.101,00 mp, fiind compus din două terenuri: unul cu suprafață de 41.101,00mp, aliniat la strada Liniștei și unul cu suprafață de 2.000,00mp, aliniat la strada Cerealelor.
 
Necesitatea investiţiei este dată de mai multe disfuncționalități și anume: starea actuală a aleilor din pământ bătut ce devine impracticabil în perioada precipitațiilor, starea de degradare a gardului existent pe toate laturile, delimitatrea incintei Cimitirului Negru Vodă, porțile degradate și unele chiar inexistente la fiecare intrare, siguranța mormintelor din incinta Cimitirului Negru Vodă, lipsa igienei din morminte (gunoaie aruncate pe aleile dintre morminte) și lipsa iluminatului aleilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Primăria Orașului Negru Vodă, județul Constanța scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii