Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Vergil Chițac Mii de dosare, bibliorafturi, și pachete cu documente ale Primăriei Constanța zac aruncate

ro

10 Mar, 2021 01:05 3068 Marime text
  • „Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie?”, își începe postarea de pagina sa de Facebook Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.
 
După care continuă:
 
„Priviți ce scrie în raportul referitor la situația documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administrație:
 
„Având în vedere importanța și implicațiile ce decurg din documentele elaborate de Direcția patrimoniu și cadastru, această lipsă de control și evidență a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanța prin distrugerea unor informații cu privire la dreptul de folosință, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public și privat al UAT Constanța”.
 
Dacă colegii mei, consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa, nu găseau din pură întâmplare documentele din imagine, adică peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii, azi ele ar fi fost irevocabil și definitiv pierdute prin topire.
 
Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei. Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri...
Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”.
 
Sursa foto: Facebook/Chițac Vergil
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii