Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:09 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce le pregăteşte Decebal Făgădău pensionarilor de Ziua Dobrogei?

ro

27 Jun, 2018 00:00 2596 Marime text
Aleşii locali vor aproba în şedinţa ordinară din luna iunie organizarea anuală de activităţi festive (programe artistice, pregătirea şi servirea de mâncare tradiţională românească, etc.) pentru pensionari, cu prilejul zilei de 14 Noiembrie, Ziua Dobrogei, în cinci locaţii ce vor fi stabilite ulterior de Direcţia Sprijin Comunitar din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa.
 
Măsura face parte din Strategia naţională pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015 - 2020, Planul operaţional de acţiuni pentru perioada 2016 - 2020 şi Mecanismul de monitorizare şi evaluare integrată a acestora.
 
Potrivit raportului care însoţeşte proiectul de hotărâre, datele prezentate în Strategia naţională pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015-2020 au demonstrat existenta legăturii între implicarea civică, atât prin reţele sociale formale, cât şi informale, şi îmbunătăţirile aduse printr-o varietate de masuri de creştere a nivelului de bunăstare, inclusiv a nivelului de fericire, a satisfacţiei cu privire la viaţa, a stimei de sine, a sentimentului de control, a sănătăţii fizice, precum şi a duratei de viaţă.
 
În acest sens, primarul Decebal Făgădău, în calitate de iniţiator al proiectului, propune întărirea măsurilor de protecţie socială adresate pensionarilor, prin organizarea de activităţi festive anuale destinate bunicilor comunităţii constănţene.
 
Menţionăm că, anul acesta, pe 14 noiembrie se împlinesc 140 de ani de la revenirea Dobrogei la statul român. Cu această ocazie, municipalitatea îşi pregăteşte, electoral, terenul pentru 2020 şi susţine că doreşte să creeze un precedent, o tradiţie pentru persoanele vârstnice, un moment în care cutumele şi cultura fiecărei etnii să se unească. Activităţile dedicate vârstnicilor constănţeni vor consta în pregătirea şi servirea de băuturi, mâncare tradiţională romanească şi prezentarea unor programe artistice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii