Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul PP-DD în Colegiul 8 Camera Deputaţilor George Andrei Popescu ia la pas străzile din Compozitorilor, cartierul „înghiţit" de noroaie (galerie foto)

ro

29 Nov, 2012 02:18 3659 Marime text
popescu_-_popescu_2.jpgGeorge Andrei Popescu, aspirant PP-DD la un mandat de deputat în Colegiul 8, s-a deplasat, ieri, în cartierul Compozitorilor din Constanţa, acolo unde, din discuţiile cu oamenii, a aflat problemele de care se lovesc în fiecare zi. Acest cartier este expresia perfectă a paradoxului din Constanţa. Pe de o parte, aici au fost ridicate, în ultimii zece ani, zeci, sute de vile, în faţa cărora „străjuiesc" maşini de lux. Pe de altă parte, tot aici, străzile par la ani lumină depărtare de civilizaţie. În secolul XXI, într-un municipiu reşedinţă de judeţ, drumurile nu sunt asfaltate, iar pe marginile acestora se înalţă semeţe mormane de gunoi.

Constănţenii din cartierul Compozitorilor i-au vorbit candidatului PP-DD în Colegiul 8 Camera Deputaţilor, George Andrei Popescu, despre faptul că de zece ani, de când locuiesc în zonă, au sperat în zadar ca municipalitatea să asfalteze străzile. Locuitorii de pe străzile Prelungirea Eduard Caudella, Ciprian Porumbescu şi Eduard Caudella sunt în permanenţă supăraţi când vine vorba de acest subiect: „Să veniţi aici când plouă, zici că e altă lume". Atunci când plouă, sunt zile în care oamenii se văd forţaţi să apeleze la cizme de cauciuc.

Constănţenii din cartierul Compozitorilor i-au spus candidatului PP-DD şi că pe una dintre aceste străzi locuieşte şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Preda. Ceea ce reclamă ei este că strada cu pricina ar fi fost asfaltată... preferenţial. Doar pentru că acolo stă Preda. Contactat telefonic, secretarul de stat a declarat destul de sec: „Din informaţiile pe care le deţin, cartierul Compozitorilor este într-un program de asfaltare totală, dar (n.r. - programul) va intra în derulare în funcţie de vreme. Se execută etapizat. Am aceste informaţii de când am fost consilierul primarului Radu Mazăre". A trecut mai bine de un an de când Preda nu mai e consilierul edilului şef şi constănţenii din Compozitorilor susţin că nici vorbă de asfaltare. Tot ei au declarat că primarul le-ar fi spus, în mai multe rânduri, că dacă au avut bani pentru a-şi construi case în această zonă, se presupune că au bani şi pentru asfaltare.

Popescu le-a promis oamenilor din cartier că, dacă va câştiga alegerile din 9 decembrie, va face toate demersurile necesare pentru ca această zonă să beneficieze de toate condiţiile de civilizaţie necesare: străzi asfaltate, sistem de alimentare cu apă şi de canalizare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii