Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de ecologizare la Cumpăna Elevii şi administraţia locală au adunat saci de gunoaie din zona Dealul Spirii (galerie foto)

ro

08 Apr, 2019 00:00 1552 Marime text
Primăria comunei Cumpăna, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” şi Consiliul Şcolar al Elevilor, a continuat, pe data de 6 aprilie, campania de ecologizare începută sâmbăta trecută.
 
Cu această ocazie s-a curăţat şi ecologizat zona Dealul Spirii (din apropierea Cimitirului Musulman) şi s-au strâns 1.087 de saci cu gunoi menajer, pet-uri, moloz, cauciucuri, obiecte sanitare, 27 mc de deşeuri preluate de cele două autoîncărcătoare ale SC Salubrizare şi Gospodărie Cumpăna.
 
„Acest proiect de responsabilitate socială are ca scop principal protejarea naturii, dar am dorit şi să ne demonstrăm atât nouă, cât şi comunităţii locale că prin implicare şi muncă în echipă putem avea rezultate remarcabile într-un timp scurt. Poliţia Locală va monitoriza zona şi va aplica amenzi maxime pentru cei care aruncă maşini întregi de gunoi la voia întâmplării. Încurajăm cetăţenii de bună-credinţă să sesizeze ori de câte ori se aruncă gunoi în zonele limitrofe intravilanului comunei Cumpăna, având chiar şi un sponsor care oferă 1.000 de lei pentru cel care oferă informaţii cu privire la acest aspect. Suntem convinşi că o educaţie şi o preocupare constantă în protejarea mediului, de la vârste fragede, reprezintă baza unui mediu curat în viitor. Mulţumesc elevilor Liceului „Nicolae Dumitrescu“, sportivilor CS Victoria Cumpăna, membrilor ansamblurilor pregătite de dl prof. Olteanu şi nu, în ultimul rând, tuturor cetăţenilor cu spirit civic”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
 
La rândul său, directorul liceului din Cumpăna, prof. Monica Nuţu, a precizat că este de datoria fiecăruia să păstreze curăţenia: „Dorim să trăim într-un mediu curat. Această campanie a fost organizată cu scopul de a se face o igienizare a comunei, dar şi pentru a se trage un semnal de alarmă reprezentanţilor societăţii civile faţă de datoria fiecăruia de a păstra curăţenia în locurile în care trăim”.
 
Preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, Alexandru Mihalache, a spus că prin acţiunea desfăşurată s-a adus un plus comunei în ceea ce priveşte mediul sănătos, în acelaşi timp fiind încurajată şi tânăra generaţie în spiritul protecţiei mediului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii